Voor de vierde keer komen jongeren met en zonder beperking samen tijdens het evenement Dance Unlimited. Op vrijdag 8 november wordt de discotheek bij de Uithof omgetoverd tot een heus uitgaansspektakel zonder drempels. Voorall vroeg Linda van Etten van VTV Den Haag waarom we dit feest niet mogen missen.

persfoto Dance Unlimited 2013Hoe is Dance Unlimited ontstaan?

“VTV heeft elke vrijdag een disco op onze locatie in het Zuiderpark. De disco wordt altijd druk bezocht, maar trekt wel alleen onze eigen doelgroep. Daarom bedachten we Dance Unlimited. Tijdens een evenement in een echte discotheek ontmoeten mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking, mensen zonder beperking. We willen er een echte mix van maken”.

Hoeveel mensen komen er?

“We zitten nu op ongeveer 200 bezoekers en we groeien nog steeds. Eerst kwamen vooral mensen uit ons eigen netwerk, maar dat verandert inmiddels. Al is het nog steeds lastig om juist mensen zonder beperking te bereiken. Dus ik zou zeggen: neem vooral je zus, collega of vriend mee”.

Waarom is een feest als Dance Unlimited nodig?

“Met dit initiatief krijgen mensen met een beperking ook de kans om een avond te gaan stappen. Niet als aparte groep, maar gewoon gezamenlijk met mensen zonder beperking. Er wordt heel weinig georganiseerd voor mensen met een beperking, al zie je dat festivalorganisatoren bewuster worden van deze grote groep mensen die ook willen stappen”.

Wat maakt Dance Unlimited zo toegankelijk?

“Iedereen is welkom, de zaal is gelijkvloers en we mogen het invalidentoilet van de Uithof gebruiken. Het was een uitdaging om een locatie te vinden. We organiseren het liefst iets in het centrum van Den Haag, maar lang niet alles is toegankelijk. Dance Unlimited is echt een dansfeest, we willen het feest daarom niet in een sporthal organiseren. De sfeer moet ook uitnodigen om te feesten”.

Het is wel lastig om vervoer te regelen naar de Uithof. Hoe is dat nu opgelost?

“Helaas rijden de taxibussen niet tot 1.00 uur. Daarom zetten we nu pendelbussen in om mensen naar de tram te brengen. Persoonlijk begeleiders, broers of zussen zijn ook welkom en kunnen misschien met eigen vervoer komen. We moeten ook een beroep doen op eigen initiatief. We kunnen natuurlijk niet alles regelen”.

VTV zet in op vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking. Samen met de gemeente Den Haag, Stichting Levi Lassen en Fonds 1818 wordt daarom de vierde editie van Dance Unlimited georganiseerd. Een kaartje kost € 7,50 in de voorverkoop en € 10,00 aan de deur (inclusief 1 drankje). Let wel voor vertrek op vervoersmogelijkheden.

Voor meer informatie: http://dance-unlimited.wix.com/dance

Hier bovenstaand artikel in Word formaat