Op steenworp afstand van Den Haag heeft de thuiszorgwinkel van Vegro/Florence de Aanmoedigingsprijs Toegankelijkheid gekregen. Deze winkel aan de Koningin Julianalaan 40 in Voorburg is volgens de Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg en MKB Leidschendam-Voorburg prima toegankelijk voor mensen met een beperking.

Winkelmanager Jonkman ontving de speciale oorkonde uit handen van Jos Polders, voorzitter ad interim van de werkgroep Openbare Toegankelijkheid, onderdeel van Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg. De Aanmoedigingsprijs Toegankelijkheid is een voortzetting van de gemeentelijke Toegankelijkheidsprijs. De selectie van bedrijven wordt nu bepaald aan de hand van scorelijsten van ‘mysteryshoppers’. 

De Thuiszorgwinkel van Vegro / Florence is onlangs uitgebreid naar twee panden. Bij deze verbouwing is meteen heel kritisch gekeken naar allerlei aspecten die de toegankelijkheid van de winkel zouden kunnen verbeteren. Het souterrain is als winkelgebied opgeheven. Hoogpolige deurmatten zijn vervangen door laagpolige, omdat deze minder rolweerstand geven bij de diverse rollende hulpmiddelen.

De vloeren zijn verder egaal en makkelijk begaanbaar. Een klein niveauverschil tussen de beide panden is opgevangen door een hellingbaan in de vloer. Verder is de inrichting scootmobiel-en rolstoelproof. Een koffiehoek, speelhoekje voor kinderen, gemakkelijke stoelen en een bureau waar je ook met een rolstoel aan kunt zitten, maken de winkel klantvriendelijk.

Lees hier de Word versie van dit artikel.