De Haagse organisatie Hearplay heeft de eerste smartphone voor slechtzienden en blinden op de Nederlandse markt gebracht. De RAY smartphone heeft een besturingssysteem dat speciaal is ontworpen om bellen en internetten voor deze doelgroep eenvoudig te maken.

De RAY-smartphone wordt geleverd door Hearplay, die de onafhankelijkheid van mensen met een visuele beperking wil verbeteren met behulp van technologie. Het toestel is intuïtief te gebruiken, heeft duidelijke buttons, kan simpel met de wijsvinger bediend worden en legt een nadruk op geluid. RAY vervangt verschillende complexe apparaten die essentieel zijn voor communicatie, oriëntatie, dagelijkse routinetaken en entertainment.

Het toestel is vervaardigd door het Chinese telecombedrijf Huawei, heeft een 4-inch touchscreen en draait op Android 2.3. Na Israël en de VS is Nederland het derde land ter wereld waar de RAY verkrijgbaar is.

Ben
Mobiele aanbieder Ben gaat simonly-abonnementen voor de Ray-smartphone voor blinden en slechtzienden aanbieden. Ben bundelt de smartphone met enkele bestaande simonly-aanbiedingen via de actiesite http://www.ben.nl/ray.

Voor meer informatie: www.hearplay.nl