De gemeente Den Haag heeft zich de afgelopen jaren ingespannen om de badplaats Scheveningen nog toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Alle reisinformatie is nu gebundeld in de handzame kaart ‘Snel en slim naar Scheveningen’.

Er is veel veranderd op Scheveningen. Zelfs het strand is nu toegankelijk voor mensen met een beperking. Met (elektrische) strandrolstoelen en de aanleg van betonnen paden is het nu mogelijk om tot aan de vloedlijn te komen. Om mensen met een beperking te informeren over de toegankelijkheid van Scheveningen en de uitbreiding van strandvoorzieningen, is er een gratis gids beschikbaar op diverse punten in de stad. ‘Snel en slim naar Scheveningen’ geeft helder weer wat de reismogelijkheden zijn en biedt een plattegrond met onder meer alle ov-mogelijkheden, rolstoelopgangen, rolstoeltoiletten en -parkeerplaatsen.

De kaart is gratis beschikbaar bij de VVV, diverse belangenorganisaties, strandpaviljoens, ziekenhuizen en revalidatiecentra, scholen en bibliotheken.