Zodra de zon gaat schijnen, begint het weer te kriebelen: lekker naar buiten! Ook voor kinderen met een beperking is veel te beleven op Haagse speelplekken. Er zijn drie multifunctionele speelplekken met speeltoestellen speciaal voor kinderen met een beperking. De gemeente heeft hierbij specifiek gekozen voor mogelijkheden voor kinderen met visuele, auditieve, fysieke en verstandelijke beperkingen.

Van Campenvaart (Ypenburg)

Op deze bijzondere speelplaats is ook rekening gehouden met autistische kinderen. Door grote gaten kunnen kinderen naar de binnenkant kruipen, waar je in het zand kunt spelen. Als je midden in de speelplek gaat staan, voel je je veilig. De gaten zijn schuilplekken en kinderen kunnen daar via fluisterbuizen praten zonder elkaar aan te kijken. Kinderen met een visuele beperking kunnen op een bord in braille voelen hoe de speelplek is, voordat ze erin of erop gaan. De hellingbaan is steiler dan een hellingbaan voor rolstoelen in een gebouw; zo wordt het een uitdaging. Kinderen kunnen dus zelf op ontdekkingstocht.Melis Stokepark (Escamp)

Dit is een speelplek ontworpen voor kinderen met een beperking, maar is uitdagend voor alle kinderen. Omdat er op het eerste gezicht geen ‘speciale’ voorzieningen zijn ontworpen, vervaagt dit onderscheid. Het Melis Stokepark heeft parkeergelegenheid voor de rolstoelergebruikers en het is dichtbij een revalidatiecentrum in de buurt.Billie Holidaystraat (Loosduinen)

De organisch gevormde speelvoorziening in dit plantsoen krult als een uitgetrokken elastiek om een bestaande boom heen. Een heuse speelheuvel en voetbalterrein zorgen ervoor dat jong en oud zich kunnen vermaken. Klimmen, glijden of in de zandbak spelen; het kan allemaal in de Billie Holidaystraat.