Maandag 14 en dinsdag 15 april sporten leerlingen van het Segbroek College samen met leeftijdgenoten met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Elk jaar worden deze speciale sportdagen gehouden om jongeren met en zonder beperking samen te brengen.

Leerlingen van het Segbroek College met LO (gym) als eindexamenvak organiseren zelf een sportdag voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapte leeftijdgenoten van de Maurice Maeterlinck School en De Piramide. Iedere leerling is gekoppeld aan een zogenaamde ‘buddy’ zodat ze samen bijvoorbeeld kunnen voetballen, basketballen en boogschieten.

Sponsoring
Bakkerij Segaar maakt het door sponsoring mogelijk om deze dagen tot een groot succes te maken. Daarnaast zorgen de leerlingen van het Segbroek zelf ook voor financiële middelen door een nachtelijke volleybalmarathon op vrijdag 18 april te organiseren. De 32 teams betalen elk minimaal € 150,- inschrijfgeld en halen op deze manier zoveel mogelijk geld op voor zowel de gehandicaptensportdagen als het Segbroek - Verkaart Keniaproject, een ander groot sociaal project van de school. Op 18 april volleyballen leerlingen vanaf 20.00 uur tot de volgende ochtend 6.00 uur, met tussen 0.00 en 1.00 uur een clinic Zumba. Ook is er een originaliteitsprijs voor het best geklede team en een prijs voor het team dat het hoogste bedrag heeft opgehaald.


sportdagsegbroek
Foto: Rowin Hofker