Helaas is het voor mensen met een beperking nog steeds niet vanzelfsprekend om lid te zijn van een vereniging. Gewoon omdat verenigingen niet altijd toegankelijk voor hen zijn. Op 7 oktober vindt in het stadhuis in Den Haag de netwerkbijeenkomst Welkom bij de club! plaats. Tijdens de bijeenkomst bespreken alle betrokkenen samen hoe verenigingen hun toegankelijkheid kunnen vergroten. De toegang is gratis.

Nederland is een echt verenigingsland. Sport, toneel, muziek, de buurt… op vele vlakken verenigen mensen zich om samen op te trekken. En natuurlijk willen ook mensen met een beperking meedoen. Toegankelijkheid levert verenigingen ook veel op: meer leden, vrijwilligers en bezoekers, meer omzet, meer diversiteit, een gevarieerder aanbod. In de praktijk blijkt dat er met kleine investeringen al veel kan worden bereikt.Het gaat bij toegankelijkheid overigens niet alleen om fysieke toegankelijkheid, maar ook om toegankelijke informatie en de bejegening.

Plaats, tijd en programma
De netwerkbijeenkomst over toegankelijke verenigingen vindt op dinsdag 7 oktober van 18:30 uur tot 21:30 uur in het stadhuis plaats. Verenigingen, mensen met een beperking, beleidsmakers, belangenbehartigers en andere geïnteresseerden uit het hele land zijn welkom.

Voor de pauze zijn er inspirerende inleidingen die meer inzicht geven in toegankelijkheid in de brede zin van het woord. Daarna gaan deelnemers zelf aan de slag. Aan de hand van een casus bespreken ze hoe verenigingen op korte en op lange termijn aan toegankelijkheid kunnen werken, en op welke manier zij daarbij het best ondersteund willen worden.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan tot en met 3 oktober via het digitale aanmeldformulier.
Mensen die zich niet digitaal kunnen aanmelden, kunnen bellen naar (030) 720 00 00.
Met vragen kunnen mensen terecht op de website:
www.weekvandetoegankelijkheid.nl
Staat de gewenste informatie er niet tussen, dan kan men bellen naar (030) 720 00 00 of mailen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Week van de Toegankelijkheid
De netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Toegankelijkheid.
Dit jaar is die van 6 tot en met 11 oktober. Mensen met een beperking en belangenbehartigers vragen dan aandacht voor toegankelijkheid en het feit dat mensen met een beperking net als iedereen willen meedoen in de samenleving.

Organisatoren
De Week van de Toegankelijkheid is een jaarlijks evenement van de landelijke cliëntenorganisaties Ieder(in) – het grootste netwerk van mensen met een beperking en van chronisch zieken, de Oogvereniging en de NVVS (vereniging voor slechthorenden). Voor de netwerkbijeenkomst in Den Haag wordt samengewerkt met Voorall en degemeente Den Haag.