Het Juliana Kinderziekenhuis is een actie gestart om geld op te halen voor de aankleding van de gangen van het ziekenhuis. Op de website www.jkzkerstboom.nl of via smartphone en sms kunnen mensen lichtjes aan laten steken in de JKZ Kerstboom. De lichtjes kosten € 3,00 per stuk.

Naast de digitale kerstboom komt er een echte kerstboom bij het ziekenhuis. Hier wordt voor Kerstmis de tussenstand onthuld. De opbrengst van deze lichtjesactie komt ten goede aan alle extra's voor het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis aan de Leyweg. Met deze actie hoopt het Juliana Kinderziekenhuis in het bijzonder de aankleding van de gang richting de operatiekamers te realiseren. Het JKZ ontvangt jaarlijks zo'n 100.000 kinderen.

Spannendste plek
De gang naar de operatiekamer is misschien wel de spannendste plek binnen het ziekenhuis. Kinderen moeten die lange gang door en weten dat ze over enkele ogenblikken op de operatietafel liggen. Om deze tocht voor de kinderen enigszins aangenaam te maken, komen er wand- en plafondprojecties met rustgevende beelden die kalmeren en afeiden. Projecties van vissen 'zwemmen' een stukje met de kinderen mee om hen gezelschap te houden of nog even aan het lachen te maken.

Voor meer informatie: www.jkzkerstboom.nl
Mensen kunnen tot eind januari 2015 doneren aan de actie JKZ Kerstboom.