Hagenaar Bas Dirks is tiende geworden op de paralympische wereldkampioenschappensnowboarden.  De 'IPC Para-Snowboard World Championships' werden van 23 tot en met 28 februari 2015 gehouden in de Spaanse plaats 'La Molina'.

De 25-jarige Bas Dirks eindigde bij zijn WK-debuutalstiende in de LL2 (beperkingonderbeen). Bas Dirks debuteerde in het Nederlands team nadat hij Bibian Mentel ontmoette. Mentel is oprichtster van het paralympisch team en sinds deze week wereldkampioen op de snowboardcross

Bas Dirks werd 25 jaargeleden geboren zonder rechtervoet.Dirks haalde na de middelbare school zijn certificaat om snowboardles t emogen geven in Oostenrijk. Het leverde hem een bijbaan op als leraar bij skihal De Uithof in Den Haag. Hier geeft hij ondermeer les aan mensen met een beperking

Dirks wil met zijn sport vooral anderen inspireren: "Dat vind ik belangrijker dan medailles. Ik heb mijn prothese nooit laten verhinderen te doen wat ik het liefste doe: skiƫn, surfen, skateboarden, klimmen en snowboarden. Dat wil ik overbrengen op anderen",aldus Dirks in het AD.
Momenteel is hij op zoek naar sponsoren zodat hij aan zoveel mogelijk wereldkampioenschappen kan meedoen. Op deze manier verzamelt de snowboarder punten om deel te nemen aan de ParalympischeSpelen in 2018.