Logo NS

Reizen met de trein wordt steeds toegankelijker. In Den Haag CS en HS is assistentie voor mensen met een beperking vanzelfsprekend. Van de eerste tot en met de laatste trein, (met uitzondering van de nachttreinen) kan assistentie worden aangevraagd.

Ook op de stations Zoetermeer en Delft kan van 's ochtends 7.00 tot 's avonds 23.00 uur een beroep worden gedaan op assistentie. In het weekend wordt de service van 8.00 tot 22.00 uur aangeboden.

Op dit moment zijn er ruim 100 stations met assistentie voor reizigers met een beperking. De komende jaren komen daar 45 stations bij. Per 1 januari 2017 is station Rijswijk aan de lijst toegevoegd. De verwachting is dat deze service in 2020 op driekwart van de stations wordt aangeboden.

Aanvragen kan via de website https://avg.ns.nl/index.cfm of telefonisch: 030- 2354661

App
Reizigers hoeven de assistentie nog maar een uur van tevoren aan te vragen. Daarnaast ontwikkelt de NS dit jaar een app en een nieuw boekingssysteem voor reizen met assistentie. Voordelen: boeken met een smartphone, met één druk op de knop contact opnemen met de servicecentrale en rechtstreeks chatten met de assistentieverlener als de reis anders verloopt dan gepland. In de eerste helft van 2017 zijn het nieuwe boekingssysteem en de app klaar.