Haagse Sportprijs voor Gehandicapten 2017 Wouter Duinisveld Award

Renske van Beek heeft dit jaar de Wouter Duinisveld Award gewonnen, de Haagse sportprijs voor gehandicapten. De prijs werd woensdag uitgereikt door wethouder Rabin Baldewsingh van Sport en Wouter Duinisveld, de triatleet met een donorhart die vorig jaar de prijs won en naar wie de prijs is vernoemd.

De parasnowboarder behaalde afgelopen jaar maar liefst vijf overwinningen in de World Cup, twee overwinningen in de Europacup en twee wereldtitels. Bij de award hoort een geldbedrag van 500 euro. Renske reageerde blij op de overwinning in de verkiezing. “Ik hoop anderen te motiveren hun sportcarrière nooit op te geven, ondanks een handicap.”

Het initiatief voor de Wouter Duinisveld Award komt van de Haagse fotograaf Hans Willink, die daarvoro vorig jaar de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten in het leven riep. “Renske van Beek is een sportvrouw waarop de hele stad trots mag zijn”, aldus Willink. De andere kanshebbers waren het eerste rolstoelhockeyteam van Haag 88 en de visueel gehandicapte marathonloopster Rita van Geffen.

Bron: Den Haag FM