DanceAble

Dans is voor iedereen. Daarom startte Holland Dance in 2014 de DanceAble cursusreeks. Een uniek concept van danslessen voor mensen met en zonder (fysieke) beperking. Door deze bijzondere mix van deelnemers ontstaat naast het dansplezier een bijzonder danservaring. Na het succes van de cursussen is nu besloten vanaf 2 april 2017 een aantal losse workshops te organiseren. Zo kunnen geïnteresseerden makkelijk kennismaken met DanceAble. De workshops worden afwisselend in Den Haag en Amersfoort georganiseerd. Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten draagt meteen een steentje bij en betaalt de kosten voor de workshop op 2 april voor de eerste tien deelnemers met een beperking.

Tijdens de workshops krijgen deelnemers les van professionele Holland Dance dansdocenten. Door middel van verschillende dansoefeningen en choreografieën maken deelnemers kennis met moderne dans en ontdekken zij de veelzijdigheid hiervan. De docenten houden rekening met de verschillende mogelijkheden van alle deelnemers, zodat iedereen de les goed kan volgen. Naast het ontdekken van dans staat tijdens de workshops namelijk vooral dansplezier centraal!

Voor wie?
De DanceAble workshops zijn geschikt voor iedereen die van dansen houdt of eens wil uitproberen of dansen wat voor hem of haar is. Iedereen met of zonder beperking kan deelnemen aan de workshop. Er zijn ook geen leeftijdsbeperkingen.

Gratis deelnemen aan eerste workshop
De Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten helpt graag een handje en betaalt op zondag 2 april de kosten van de workshop voor de eerste tien deelnemers met een beperking. Om hiervoor in aanmerking te komen, volstaat een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnemers vermelden hierin naam, adresgegevens en de fysieke beperking.

Data & locaties
De lessen worden gegeven in Den Haag (Studio Holland Dance, De Gheijnstraat 51) én Amersfoort (Icoontheater Amersfoort, Leeghwater 1-3) en vinden plaats op de volgende data:

Zondag 2 april van 11.00 tot 15.00 uur in Den Haag
Zaterdag 13 mei van 11.00 tot 15.00 uur in Amersfoort
Zondag 28 mei van 11.00 tot 15.00 uur in Den Haag
Zaterdag 10 juni van 11.00 tot 15.00 uur in Amersfoort
Zondag 2 juli van 11.00 tot 15.00 uur in Den Haag

Kosten per workshop
Regulier: €20,-
Ooievaarspas (alleen in Den Haag): €10,-

Aanmelden workshops & contact
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van Holland Dance, www.holland-dance.com/workshops of voor meer informatie contact opnemen met Joanne ter Veen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 070-361 61 42.

Holland Dance en inclusiedans
Holland Dance is al meerdere jaren actief op het gebied van inclusiedans. In het najaar van 2014 werd de eerste DanceAble cursus georganiseerd. Dit initiatief ontstond na een geslaagd pilotproject tijdens het Holland Dance Festival 2014. Het project en de eindpresentatie maakten bij deelnemers en publiek een blijvende positieve indruk. In november 2015 organiseerde Holland Dance het driedaagse evenement DanceAble, bestaande uit diverse voorstellingen en een symposium, waarbij het doel was inclusiedans in Nederland op de kaart te zetten. In november 2017 vindt het tweede DanceAble evenement plaats.