Foto abdel in bus

Voor de gemeente Den Haag zoeken wij met spoed vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen van het speciaal onderwijs te helpen zelfstandiger te reizen. Reist u mee met kinderen zoals Abdel naar school?

De kinderen bezoeken een school voor speciaal onderwijs. Ze hebben moeite met leren door een verstandelijke beperking, gedrags- of ontwikkelingsstoornis. Veel van deze leerlingen reizen met een speciaal taxibusje. Toch is dit niet altijd nodig. Ze kunnen soms best met de tram, bus of fiets. Helpt u hen daarbij?

Waarom helpen?

  • Je helpt kinderen bij het vergoten van hun zelfredzaamheid. En dat doet iets met ze. Ze krijgen meer zelfvertrouwen. Ze worden ook onafhankelijker.
  • Je helpt kinderen aan meer eigenwaarde.
  • Bovendien is het iets waar de leerlingen zelf hun leven lang profijt van hebben. Ze leren om zelfstandig door het leven te gaan.
  • Je gaat samen met hen met het openbaar vervoer of op de fiets mee naar school. Dus naast voldoening is het ook gezond: Je bent en blijft in beweging.
  • Het kost maar weinig tijd per dag of in de week.

Wat kan ik doen?

  • Samen met een andere vrijwilliger een leerling helpen naar en/of van school. Je reist dus altijd samen met een andere vrijwilliger, in koppels van twee personen. Wel zo veilig.
  • Enkele dagen of dagdelen in de ochtend met de leerling mee naar school. En/of in de middag terug naar huis. Wat u handig uitkomt.

Zonder begeleiding blijven deze kinderen afhankelijk van speciaal vervoer. Met uw hulp kunnen ze straks zelf naar school. En dat maakt ze sterk. Nu en later. Dankzij uw hulp.

Het project ‘Samen Reizen met…’ is een project van de gemeente Den Haag. Het is gestart vanuit het idee dat er leerlingen in het speciaal onderwijs zijn die kunnen leren om zelfstandig naar school te reizen. Daarmee groeien ze tot sterkere en onafhankelijkere mensen. En met succes, want veel gemeenten hebben al goede resultaten geboekt.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op: www.samenreizenmet.nl of kijk hier:

(bij 2.07 minuten de ervaringen van de twee begeleiders van Siep)

Interesse?

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel: 06-18872149.