mutesounds

Uniek cultureel festival MuteSounds op 28 oktober

De Haag - Zaterdag 28 oktober vormt de Pier in Scheveningen het decor van een gratis festival met een bijzondere insteek. MuteSounds is namelijk het enige culturele festival in Nederland dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden. Het festival draait bovendien om activiteiten die dove en horende bezoekers met elkaar in contact brengen. 

Voor horende bezoekers is het MuteSounds festival een bijzondere ervaring en een prikkeling voor alle zintuigen. Muziekoptredens worden ondersteund door signdancers, workshops worden begeleid door gebarentolken, het rondlopend entertainment legt de focus op interactie zonder te spreken en bij iedere bar kan je een biertje bestellen in gebarentaal. 

Horende festivalbezoekers moeten zich een beetje aanpassen, en beleven daardoor een unieke festivalervaring. Voor een optimale communicatie zijn er overal tolken aanwezig, en kan men bijvoorbeeld ook kennismakingsworkshops gebarentaal volgen. Zo ervaren bezoekers hoe makkelijk het is om te kletsen (of flirten) zonder gesproken taal.

MuteSounds is een bruisend cultureel festival dat voor iedereen toegankelijk is en daarnaast een bijzondere kennismaking met de dovencultuur. Meer dan 50 verschillende gratis activiteiten, workshops, optredens en voorstellingen prikkelen zoveel mogelijk zintuigen. Zo zijn er dove comedians, interactieve creatieve installaties, rondlopend theater en poëtische performances. Een speciaal kinderprogramma maakt het festival compleet en zorgt ervoor dat er ook voor jongeren en kids genoeg te doen is. 

Het MuteSounds Festival 2017 vindt plaats op zaterdag 28 oktober op de Pier van Scheveningen. Het gratis dagprogramma is van 13.00 tot 23.00. Vanaf 23.00 uur is de spectaculaire MuteSounds Afterparty met o.a. een trilvloer, dansers en visual effects. De toegang voor het dagprogramma is gratis, de Afterparty is € 5,- entree. 

Op de site www.mutesounds.nl vind je meer informatie over het programma en de locatie.