Knipsel kl

Op zaterdag 4 november a.s. wordt in de Sportcampus Zuiderpark het Beweegloket Den Haag geopend. Het Beweegloket is hét loket dat Hagenaars met een beperking helpt een passende sport of beweegactiviteit te vinden. De officiële opening zal om 11.00 uur verricht worden door wethouder Rabin Baldewsingh van de gemeente Den Haag. Om deze opening feestelijk te vieren wordt er tegelijkertijd een Sportmarkt in de Sportcampus georganiseerd. De Sportmarkt is van 10.00-13.00 uur. Er zijn allerlei soorten aangepast sporten gratis uit te proberen.

"Iedereen met een beperking of een chronische aandoening is welkom. We hebben veel lokale sportaanbieders bereid gevonden om aanwezig te zijn op de Sportmarkt", aldus Marc Pelkman, manager van Tandem Support. Op het programma staat onder andere hockey, judo, handbal, badminton, tafeltennis, korfbal en boccia. Boccia is een relatief onbekende, maar wel een Paralympische sport. Het is een werpspel wat zelfs voor mensen met een zware lichamelijke beperking te spelen is, door middel van bijvoorbeeld een werpgoot.

De Sportmarkt is een ochtend waar een wereld zonder grenzen gecreëerd wordt en is bedoeld voor alle leeftijden. De toegang en deelnemen is gratis dankzij de Gemeente Den Haag, Fonds Gehandicaptensport, Fonds verstandelijk gehandicapten en Dirk Kuyt Foundation. Iedereen uit de regio Den Haag is van harte welkom om samen met partners, kinderen, ouders, broertjes en zusjes langs te komen.

Meer informatie via websites: https://www.unieksporten.nl/actueel/nieuws/8190/sportmarkt-in-den-haag of www.tandemsupport.nl