Foto manege

Op het Nootdorpse landgoed Craeyenburch vindt u een bijzondere manege  speciaal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ontspannen genieten van het contact met paarden staat hier centraal. 

Paardrijden
Wij doen ons best iedere paardrijles een klein feestje te laten zijn. Want het plezier in paardrijden staat voorop. Om dit te bereiken bekijkt één van onze gediplomeerde instructrices eerst wat voor u de beste en prettigste manier van paardrijden is. Daarnaast helpen vrijwilligers bij elke les, bijvoorbeeld om het paard vast te houden of om als extra begeleiding mee te lopen naast het paard. Tijdens de wekelijkse les, die 45 minuten duurt, zijn er nooit meer dan vijf ruiters tegelijk in de bak.
Natuurlijk zorgen wij er ook voor het u zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken. Daarom gebruiken wij verschillende hulpmiddelen, zoals een opstapblok, een opstapperron, een tillift voor het op- en afstijgen en zadelondersteuning. Met spelmaterialen zoals balken, pionnen, ballen, ringen of een basketnet stimuleren we spelenderwijs het evenwicht, de lichaamshouding, oriëntatie en concentratie. In sommige lessen wordt ook gedraafd en gegaloppeerd.

Huifbedrijden
Is het voor u moeilijk of niet mogelijk paard te rijden? Dan is huifbedrijden een rustgevende en ontspannen manier om contact te hebben met paarden. In een huifbed lopen twee pony's naast elkaar in een stalen frame op wielen. Boven de pony's is een verstelbaar zeil gespannen dat net de paardenruggen raakt. Degene die op het zeil ligt, ervaart de bewegingen van de pony's, hun warmte en de masserende werking op een heel natuurlijke manier. De besturing van het huifbed is in handen van een gediplomeerd koetsier die hulp krijgt van vrijwilligers. Een huifbedrit duurt 30 minuten en is om de week.

Menwagen
Hiernaast is het ook mogelijk om mee te rijden op een menwagen en voor wie dat wil, die kan ook leren het paard te besturen vanaf de bok!

Deskundig en enthousiast
Het is dankzij een team van deskundige en gediplomeerde medewerkers én de onmisbare hulp van vele vrijwilligers dat wij u de paardrijlessen en huifbedrijden kunnen aanbieden. Dat doen zij met veel enthousiasme, inzet en respect. Via onder meer cursussen, demonstraties en vaardigheidsproeven stimuleren wij de vrijwilligers hun kennis en vaardigheden op peil te houden.

Dagbesteding
Voor mensen met een verstandelijke beperking is de manege ook een mogelijke dagbestedingslocatie. Er is volop afwisselend werk op en rondom de manage. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de manege.

Contact en meer informatie
Manege Craeyenburch
Brasserskade 4
2631 NC Nootdorp
088 - 967 13 80
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.manegecraeyenburch.nl