training

Om de verkeersveiligheid te verbeteren organiseert de gemeente Den Haag jaarlijks verschillende trainingen en verkeerslessen voor jong en oud. Ook dit jaar worden er weer trainingen voor bezitters van een scootmobiel georganiseerd, dit keer in Escamp. De gemeente doet dit samen met de werkgroep senioren van het district Zuid-Holland van Veilig Verkeer Nederland.

Voor wie is deze cursus bestemd
Iedereen die een scootmobiel heeft en zich senior voelt. Het maakt niet uit of u de scootmobiel via de gemeente verkregen heeft of zelf een scootmobiel heeft aangeschaft.

Theorie èn praktijk
Tijdens deze trainingsdag wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht. Er wordt een scootmobielparcours uitgezet waar behendigheid wordt geoefend. U rijdt in uw eigen scootmobiel een praktijkroute door de wijk terwijl een speciaal opgeleide ritbegeleider u op de fiets zal volgen.

Deelnamebewijs met adviezen
Na afloop van de training krijgt u een verslag met persoonlijke adviezen, een bewijs van deelname en een naslagwerk over scootmobielen.

Monteur, proefmodel en lunch
Er is ook een monteur aanwezig voor kleine mankementen en u kunt 2 verschillende proefmodellen scootmobiel uitproberen. Wij bieden u een lunch aan.

Kosten
Voor de deelnemer geen kosten, de gemeente betaalt deze training

Zelf meenemen

  • Scootmobiel

  • Verzekeringsbewijs scootmobiel

Datum, plaats en tijd

  • 12 juli 2018 en 13 september 2018

  • Mooi welzijn/Xtra, Eekhoornrade 215, 2544 VS  Den Haag

  • 10.00 tot 15.00u uur (gezamenlijke lunch rond 12.00 uur)

Aanmelden Scootmobiel Training
Voor de cursus van 12 juli uiterlijk 6 juli 2018 en voor de cursus van 13 september uiterlijk 5 september 2018 bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland.
Vermeld in de mail uw naam, adres, telefoonnummer en “Scootmobiel Training Den Haag 2018”.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bel met:  0184 685 317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten.
Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.