Foto Beelden aan Zee

Rondleidingen voor blinden en slechtzienden in museum Beelden aan Zee in Scheveningen bij de expositie van Johan Creten op de zaterdagen 7 juli, 4 augustus en 1 september a.s., aanvang om 11:00 uur.

De Belgische kunstenaar Johan Creten (1963) is een grote internationale naam op het gebied van hedendaagse beeldhouwkunst. Zijn werk is opgenomen in de meest prestigieuze particuliere collecties. Ook had hij al eens een tentoonstelling in het Louvre in Parijs. Creten heeft met zijn opmerkelijke keuze voor gebakken en geglazuurde klei gezorgd voor een revival van de keramiek, zoals Picasso dat deed in de jaren ’50.
Zijn werk is monumentaal, kleurig, fascinerend en gelaagd van betekenis. Hij combineert vaak historische verwijzingen met actuele thema’s. Een leuke bijkomstigheid is dat Creten de maker is van één van de 11 Friese fonteinen, nl. de monumentale vleermuisfontein in Bolsward. Meerdere modellen van deze fontein zijn in de tentoonstelling opgenomen. 

Veel van de beelden mogen tijdens de rondleiding worden aangeraakt. Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleidster rondgelopen. Na afloop van de rondleiding kan de vaste collectie in de Kleine Zaal en op de achterterrassen bezocht worden.

Duur: ruim een uur. Kosten voor de rondleiding: 7,50 euro per persoon, exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding.

Aanvang/inloop: vanaf 11:00 uur. Aanvang rondleiding: 11:30 uur. Einde rondleiding: ca. 12:45 uur.

Wijze van aanmelden:

-    Mail of bel museum Beelden aan Zee via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider.

-    Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee:

-    Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.

-    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-    Telefoon: 070 3585857

-    Info: www.beeldenaanzee.nl

-    Entree:

     Met museumkaart gratis.

     Zonder museumkaart: volwassenen 15 euro.

     Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang.

     Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider 7,50 euro entree.

Openbaar vervoer:

vanuit station Den Haag Centraal kunt u tram 9 nemen, richting Scheveningen Noorderstrand, aankomst bij halte Circustheater na ca. 12 minuten. Vanaf daar is het  ca. 4 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte richting de Gevers Deynootweg, steek deze over en loop vervolgens naar links langs deze weg tot aan de tweede straat rechts, de Harteveltstraat. Het museum ligt na ca. 50 meter aan uw linkerhand.

Of neem vanuit station Den Haag Centraal op het busplatform bovenin het station HTM stadsbus 22 richting Duindorp, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.

N.B. Voor de ingang van het museum gaat vanaf straatniveau een trap naar boven. De treden zijn gemarkeerd. Er kan ook van een rolstoellift gebruik gemaakt worden.