Maxima bezoekt iZi Den haag  

De gemeente Den Haag is enkele jaren geleden gestart met het project ‘Gezond Lang Thuis’. Met dit project wil de gemeente bevorderen dat ouderen langer en gezond thuis kunnen blijven wonen. Bijzonder aan het project is dat het ICT, robotica en domotica met zorg vanuit het sociale netwerk wil verbinden. De gemeente heeft met het project een aantal doelen, waaronder het bevorderen van een snelle verbinding van mensen met zorg, vergroten van de mobiliteit, toegankelijk maken van voorzieningen en levensbestendig wonen.

Een van de meest in het oog springende onderdelen van ‘Gezond Lang Thuis’ is de iZi-ervaarwoning aan de Steenhouwersgaarde. Deze woning is ingericht met allerlei technische instrumenten en snufje die ouderen, maar ook mensen met een beperking bij een bezoek aan de woning zelf kunnen ervaren of uitproberen. Hierdoor worden mensen meer bewust van de mogelijkheden die er zijn om gebruik te maken van allerlei hulpmiddelen en wordt de angst voor allerlei technische apparaten een beetje weggenomen.

Afgelopen periode hebben al veel Hagenaars een bezoekje aan de iZi-ervaarwoning gebracht. Dat vorige week ook koningin Máxima een werkbezoek aan de woning bracht, is natuurlijk een prachtige aanleiding om zelf ook eens een bezoekje aan de woning te brengen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website wijenizi.nl. Wil je eerst meer weten over de ervaarwoning, kijk dan naar het dit filmpje.