pep logo

Samen meer zorgen voor elkaar

We komen ze vaak tegen; mantelzorgers bij wie het water aan de lippen staat, die alsmaar in hun eentje door blijven ploeteren tot ze niet meer kunnen. Veel mantelzorgersvinden het lastig om hulp te vragen. Ze geven aan dat ze anderen liever niet storen.

Willen we als hulpverleners niet steeds achter de feiten aanrennen en nieuwe hulpvragers er bij krijgen dan hebben we er belang bij om mantelzorgers op tijd te bereiken. Tijdige interventie is nodig om deze mantelzorgers te helpen met voldoende energie de zorg zo lang mogelijk vol te houden. Niet in hun eentje maar samen!

Het samen zorgen is de essentie van Familiezorg. Familiezorg is ontstaan uit de behoefte aan relationele ondersteuning van familieleden die voor hun naasten zorgen. Door de ondersteuning waarin zorgvrager én familiezorger gezamenlijk worden begeleid wordt stress bij familiezorgers (mantelzorgers) tegen gegaan.

Hulpverleners die willen inzetten op het relationele en systeemgerichte begeleiden van families ter voorkoming van overbelasting van individuele mantelzorgers worden uitgenodigd mee te doen met het trainingstraject van de pilot Familiezorg.

Deze pilot is een initiatief van PEP Den Haag (participatie en emancipatie professionals) en van het trainingsbureau Succesvolle Praktijken (missies.nl).

Startperiode: September 2018.

Wil je meedoen of heb je nog vragen?
Neem gerust contact op met Aysien Zondervan of Elvira Heemskerk.
Per e-mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier de brochure

Trainingstraject pilot familiezorg 2018