Ik zal mij eerst eens even voorstellen. Mijn naam is Petra van der Meer. Ik ben 44 jaar jong en moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 20, 7 en 6 jaar. Op mijn 26ste ben ik mindervalide geworden door een auto-ongeluk. In Sophia heb ik mijn revalidatie gedaan en dacht dat ik aardig opgeknapt was (geaccepteerd is eigenlijk het juiste woord). Ik kwam in een rolstoel terecht voor de lange afstanden, dit ging met krukken helaas niet meer.
Ook was mijn geheugen een zeef geworden, soms viel dit gunstig uit voor mijn oudste zoon. Hij nam het er dan ook wel eens van, vaak met een dolletje: 'weet je het niet meer mam, maar je had het echt beloofd!'. Na een tijdje dacht ik dit gebeurt me niet meer, dus hielden we er een krijtbord (ter grootte van een deur) en mijn agenda op na.

In het proces van acceptatie en met de gedachte dat er altijd mensen zijn die het slechter getroffen hebben, struggelden wij verder, maar er kwamen ook steeds meer kwalen bij. En het isolement werd steeds groter.
Totdat ik mijn partner tegen kwam. Hij accepteerde mij zoals ik was en mijn droom kwam uit. Ik trouwde en kreeg met veel moeite 2 kinderen in 11 maanden. Met de tijd namen helaas mijn mankementen toe en voor mijn gevoel kreeg ik alles wat gratis was, er ook nog eens bijMijn beide kinderen hebben COP en de jongste is ook licht-autistisch.
Mijn man werd uiteindelijk mijn ex-partner en het begrip voor mijn handicaps verdampte. Een lastige tijd, maar als ik dan naar mijn kroost keek, kreeg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Nu proberen wij een 'gewoon en normaal' gezin te zijn.

Ik voelde me alleen wel vervreemd van de buitenwereld, vereenzaamde. Totdat ik de stoute schoenen aan trok en op mijn scootmobiel stapte en richting het rode kruis ging voor een bijeenkomst. Daar kwam ik Margreet van Voorall tegen en zij opende voor mij die buitenwereld.
Inmiddels ben ik vrijwilligster bij Voorall, zowel in het TestTeam als op kantoor. Hierdoor ben ik weer tussen de mensen, ook mijn kinderen hebben hier profijt van. Ze hebben weer een goed gehumeurde moeder die zich nuttig maakt voor de medemens!