0 Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een bezoek het beste plannen?
Bedenk wat je graag wilt bezoeken en zien van Den Haag. Je kunt via internet alvast oriƫnteren wat Den Haag biedt aan cultuur en recreatie binnen jouw behoeftes! Je kunt ook onderzoeken hoe ver alles bij elkaar vandaan ligt en of er passend vervoer aanwezig is. Op www.ongehinderd.nl of in de Ongehinderd-app kun je zien of het toegankelijk is en welke voorzieningen er aanwezig zijn. Je kunt ook de locatie bellen of de website bezoeken. Meer informatie kun je tevens op de VVV-website of bij de VVV op de dag van aankomst vinden.

Wat valt er aan cultuur/recreatie te beleven in Den Haag?
De binnenstad van Den Haag heeft veel te bieden. Je kunt bijvoorbeeld over het Binnenhof en langs de Hofvijver wandelen, musea bezoeken, winkelen, horeca bezoeken, naar het (dans)theater of naar de bioscoop. Madurodam, het strand van Kijkduin en het strand van Scheveningen zijn ook aanraders. Op de stranden zijn voor rolstoelgebruikers speciale strandrolstoelen aanwezig.

Bij Stalhouderij Hanemaaijer kun je een speciale koets reserveren die toegankelijk is voor rolstoelen. De koets heeft plek voor maximaal vier rolstoelen of tien personen. Zo kun je bijvoorbeeld een rondrit maken met twee rolstoelen en vijf lopende personen.

Zin in een rondvaart op een boot? Bij Stichting de Ooievaart heeft een boot met een lift die toegankelijk is voor rolstoelen. Geef dit bij de reservering door, zodat ze deze boot in kunnen zetten.

Andere voorbeelden zijn galeries, winkelgebieden, Chinatown, Paleistuinen en Clingendael.

Waar kan ik voor weinig toch cultuur/recreatie beleven?
Wandelen door de binnenstad van Den Haag, de Pulchri galerij is gratis te bezoeken, de pier van Scheveningen, het bos Clingendael, de Paleistuinen en het Zuiderpark zijn plekken waar je terecht kunt om voor weinig toch cultuur te beleven.

Waar kan ik binnen cultuur/recreatie beleven?
Om op een binnen locatie cultuur te beleven kun je terecht bij diverse musea, de Passage, vele galeries, het Omniversum, de grote kerk of bij ProDemos voor diverse politieke activiteiten. Bekijk wel even van te voren welke toegankelijkheidsvormen een museum biedt. Het Mauritshuis is bijvoorbeeld goed toegankelijk voor handbewogen rolstoelen, maar beperkt voor elektrische rolstoelen.

Waar kan ik buiten cultuur/recreatie beleven?
Om buiten cultuur te beleven kun je naar de binnenstad van Den Haag, het strand van Scheveningen, het strand van Kijkduin, de Paleistuinen, Madurodam, het Haagse bos, het Zuiderpark of de Uithof.

Waar en hoe wordt er rekening gehouden met een begeleider?
Bij attracties en musea wordt er rekening gehouden met een begeleider. De begeleider mag vaak gratis of met korting naar binnen. Op de website van de aanbieder zie je de bijzonderheden en hoe hier rekening mee gehouden wordt.

Welke omliggende steden/plekken zijn ook geschikt?
Leiden, Rotterdam, Leidschendam, Zoetermeer en Delft zijn ook zeer geschikte plekken om te bezoeken. Rotterdam is naast de trein ook goed met de metro vanaf Centraal Station te bereiken. Leiden, Leidschendam, Zoetermeer en Delft zijn goed met de Randstadrail, tram en/of stadsbussen te bereiken.