0 Veel gestelde vragen

Waar kan ik jongeren met een beperking ontmoeten?
Stichting Voorall kan je altijd in contact brengen met andere jongeren met een beperking. Je kunt ons een mail sturen met je specifieke vraag of via sociale media contact met ons opnemen. Als je onder behandeling bent bij een revalidatiecentrum of een ziekenhuis kun je aan je behandelaar ook vragen om jou in contact te brengen met andere jongeren. Vooral revalidatiecentra hebben jongerenpoliklinieken.

Waar kan ik meer informatie vinden over het leven van een jongere met een beperking?
Via ons jongerenplatform Onbeperkt Haags kun je meer informatie vinden over onderwijs, werk, wonen, geld, sport, uitgaan, vervoer, relaties, vakanties, hulpmiddelen en Wajong. Je kunt ook ervaringsverhalen lezen van de betrokken jongeren, een vraag stellen of lid worden.

De KRO NCRV heeft ook een online platform voor jongeren met een beperking: No Limits. Het B-Team van No Limits reist het land af om vragen van mensen met een beperking om te zetten in hun missie. Zo zijn ze ook een keer bij de Voorall Academie langs geweest.

Verder kun je ook kijken bij Stichting Jong Perspectief. De vrijwilligers helpen jou met hun eigen levenservaring bij allerlei zaken in het leven op het gebied van bijvoorbeeld school, vrije tijd en financiële zaken.

Ik wil werken en/of een opleiding volgen, waar kan ik beginnen?
Op de website van ECJP kunnen jongeren met een chronische aandoening terecht voor hulp bij de loopbaan naar werk en/of studie.

In Den Haag kun je bijvoorbeeld ook aankloppen bij Servicepunt de Arbeid of het Onbewerkt Talent-traject van MEE ZHN. Zij helpen je graag met het ontdekken van je talenten, vaardigheden en wensen om je vervolgens te helpen in je zoektocht naar de volgende stap.

Onder de Veelgestelde vragen over ‘Werk en inkomen’ of ‘onderwijs’ vind je meer antwoorden op vragen over deze onderwerpen.

Hoe weet ik waar ik mijn vrije tijd kan besteden?
Via de Ongehinderd-app en website kun je toegankelijkheidsinformatie vinden over de locaties die jij wil bezoeken. Onder de Veelgestelde vragen over ‘Recreatie en cultuur in Den Haag’ vind je meer antwoorden op vragen over dit onderwerp.