Foto met woord 'Gezocht'

 


Vacature Toegankelijkheidsmedewerker ‘Digitale communicatie’

4 tot 8 uur per week, dienstverband voor bepaalde tijd

Voorall is de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking. Wij adviseren (maatschappelijke) organisaties, waaronder de gemeente Den Haag, bij het ontwikkelen en uitvoeren van inclusief beleid.
Het is voor onze achterban van groot belang dat digitale communicatie op toegankelijke wijze plaatsvindt. Dat geldt voor alle sectoren in de samenleving. Helaas is dat nog niet overal het geval.
Om toegankelijke digitale communicatie te bevorderen is Voorall op zoek naar een toegankelijkheidsmedewerker ‘Digitale communicatie’.

Functietaken
- Het belang van toegankelijke digitale communicatie bij Haagse organisaties overbrengen;
- Het gevraagd en ongevraagd analyses uitvoeren van digitale communicatie uitingen van Haagse organisaties;
- Het opstellen van een plan van aanpak om toegankelijke digitale communicatie binnen een organisatie te realiseren.
- Het opstellen van adviezen voor Haagse organisaties om digitale communicatie toegankelijker te maken.

Functieprofiel
We zoeken een praktisch ingestelde medewerk(st)er die deskundig is op het terrein van toegankelijke digitale communicatie, affiniteit heeft met het sociale domein en mensen met een beperking. Verder komen wij graag in contact met iemand die ervaring heeft met het bevorderen van toegankelijkheid van communicatie, in het bijzonder op het terrein van websites en apps.

Functie-eisen
- Relevante HBO-opleiding;
- Goed kunnen beoordelen van digitale toegankelijkheidsvraagstukken;
- Kennis van webrichtlijnen en wet- en regelgeving rond digitale uitingen;
- Inzicht in het gebruik van online kanalen;
- Ruime ervaring met het werken in een web-omgeving;
- Initiatiefrijk en resultaatgericht;
- Beschikt over het vermogen om te overtuigen;
- Communicatief vaardig;
- Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden 
De functie is gewaardeerd in schaal 8 van de CAO ‘Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening’ (€ 2.544 / € 3.624 op basis van 36 uur). De aanstelling is voor de periode van 1 jaar.

Solliciteren
U kunt uw sollicitatie, voorzien van motivatie en CV voor 1 oktober 2018 sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.a.v. W.L. Carabain, directeur Voorall.
Voor nadere informatie kunt u per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact met hem opnemen via 070–365 52 88. 

 

Vrijwilligersvacatures 

Als vrijwilliger krijg je bij Voorall alle kans om je talenten en interesses te ontwikkelen. Of je nu een beperking hebt of niet: jij kunt een belangrijke bijdrage leveren aan een stad waarin mensen mét en zonder beperking welkom zijn.

Voor onderstaande vacatures zoeken we enthousiaste kandidaten. Lijkt het je wat? Of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met Margreet Roemeling, vrijwilligerscoördinator, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 - 365 52 88.

Vacature Redactiecoördinator film Onbeperkt Haags
Onbeperkt Haags, hét jongerenplatform van Voorall, zoekt een nieuwsgierige, creatieve en energieke persoonlijkheid die de redactieleden helpt bij het maken van filmpjes. Daarbij werk je als 'redactiecoördinator film' nauw samen met de projectleider. Samen met haar stuur je het hechte team van vrijwilligers aan en organiseer je netwerkevenementen.

De redactie
De redactie wordt gevormd door jongeren met een beperking en chronische ziekte die leeftijdsgenoten willen laten zien dat een beperking je sociaal niet hoeft te beperken. Met artikelen, interviews en filmpjes brengen de redacteuren andere jongeren op de hoogte van ontwikkelingen én geven ze een inkijkje in hun levens. Eens per maand vergadert de redactie over onderwerpen waarna de redacteuren zo veel mogelijk zelfstandig aan de slag gaan. De content wordt via Facebook en de website www.onbeperkthaags.nl gedeeld.

Profiel
- Je bent nieuwsgierig en creatief
- Je kunt korte filmpjes maken en monteren
- Je bent 4 uur per week beschikbaar
- Je bent een doorzetter die kan enthousiasmeren
- Ervaring in jongerenwerk en/of met de doelgroep is een pré

Geïnteresseerd?
Stuur dan een korte e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je aangeeft wie je bent en wat jou aanspreekt in de vacature.

Vacature Testers toegankelijkheid (meerdere kandidaten gezocht!)
Voor Hagenaars met een beperking is het belangrijk dat gebouwen toegankelijk zijn. Om een nog completer beeld te krijgen van hoe het met de toegankelijkheid in Den Haag is gesteld, is Voorall op zoek naar testers (met én zonder beperking) om in koppels locaties te testen. De informatie wordt gebruikt voor de website en app 'Ongehinderd' waarmee mensen met een beperking eenvoudig kunnen zien hoe het met de toegankelijkheid van gebouwen is gesteld.

Taakbeschrijving
Na een korte training waarin Voorall je alles uitlegt over waar je op moet letten bij het testen van gebouwen, kun je samen met een testpartner op pad. Idealiter bestaan testkoppels uit één tester met beperking en één zonder. In overleg met de projectleider ‘Toegankelijkheidsinformatie’ bepaal je de locaties die worden onderzocht.

Profiel
- Je bent assertief en werkt nauwkeurig
- Je bent sociaal
- Je bent zelfstandig
- Je bent enthousiast gebruiker van een smartphone en/of tablet
- Je bent wekelijks 2 uur beschikbaar

Geïnteresseerd?
Stuur dan een korte e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je aangeeft wie je bent en wat jou aanspreekt in de vacature.