logovan het TestTeam

Voorall heeft vier ‘TestTeams’ die actief zijn in de stad.

Mobiel TestTeam 
Het Mobiele TestTeam brengt knelpunten in de fysieke toegankelijkheid van openbare gebouwen in de stad, zoals het stadhuis, cafe's, winkels, de straten en het openbaar vervoer in kaart. Voorall spreekt verantwoordelijke instanties hierop aan met als doel dat de problemen worden verholpen.

Deelnemers geven zich op bij Voorall en worden dan voor elke testrit uitgenodigd. Zowel mensen met als zonder beperking kunnen lid worden. Voor leden zonder beperking regelt Voorall een leenrolstoel.

Tijdens een test worden foto's gemaakt van knelpunten bij de onderzochte locatie. Waar mogelijk vindt tijdens het testen al een gesprek plaats met de persoon die verantwoordelijk is voor de inrichting van de locatie.

Voorall verzamelt en evalueert de testresultaten en neemt actie richting betrokken instanties om de problemen te verhelpen. De signalen worden ook gebruikt als onderbouwing van adviezen.

TestTeam ‘Zicht op Den Haag’
Zicht op Den Haag doet hetzelfde als het Mobiele TestTeam en is voor mensen die niet (goed) kunnen zien.

TestTeam ‘Den Haag Nieuw Centraal’
Wegwijs op Den Haag Centraal. Voor mensen met een beperking is het niet zo vanzelfsprekend om overal te komen, zeker niet wanneer een treinstation verbouwd wordt. ProRail nodigt daarom elke twee maanden de ervaringsexperts van Voorall uit om samen de situatie op Den Haag Centraal te bekijken. Hierbij zijn alle belanghebbenden vertegenwoordigd: ProRail, de gemeente Den Haag en het TestTeam van Voorall, inclusief vijf mensen uit de doelgroep.

De projectleider van Voorall houdt een ‘knelpuntenlijst’ bij die met de gemeente en ProRail besproken wordt. Sommige knelpunten kan ProRail meteen oplossen. Bij andere situaties duurt het wat langer. Voorall beoordeelt niet alleen de huidige situatie, maar kijkt ook vooruit. Eén van de punten waar het team zich mee bezighoudt, is hoe mensen met een visuele beperking het juiste perron kunnen vinden. Door de constructieve samenwerking onderling is er goede hoop dat het nieuwe station toegankelijk gemaakt kan worden voor iedereen.

logo TestTeam Werk in Uitvoering

TestTeam 'Werk in Uitvoering'
Voorall heeft een speciaal TestTeam 'Werk in Uitvoering' voor de toegankelijkheid bij wegwerkzaamheden. En dan met name: de lastige opbrekingen in de straat. Voor mensen met een beperking niet altijd gemakkelijk. Het TestTeam gaat daarom regelmatig op pad en duikt op bij werkzaamheden in de Haagse wijken. En met resultaat want veel knelpunten komen vaak voort uit onwetendheid over wat mensen met een beperking nodig hebben om veilig voorbij een bouwproject te komen. Na een bezoek van onze ervaringsdeskundigen wordt de wegwerkers veel duidelijk en problemen worden vaak meteen opgelost. Daarnaast deelt de projectleider van het TestTeam de bevindingen met de wegbeheerders in een speciaal overleg. Ook worden er tijdens de schouw foto’s gemaakt, die Voorall plaatst op de Facebookpagina ‘Werk In Uitvoering’. Op deze pagina staan goede en slechte voorbeelden van omleidingsroutes, zodat zowel Hagenaars met een beperking als aannemers en wegbeheerders zich bewust worden van de problemen en de mogelijkheden om dit op te lossen.

Meer weten of meedoen aan een Voorall TestTeam?
Voor informatie en aanmelding: 070 365 52 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees de verslagen van het TestTeam hier.