Foto van Raadsleden op wielen

De gemeente Den Haag wil een inclusieve stad zijn waarin iedereen mee kan doen. In de toekomstige landelijke wetgeving wordt dit ook steeds meer verplicht. Hiervoor is het belangrijk dat Den Haag optimaal toegankelijk is. Dit is echter nog niet vanzelfsprekend. Hagenaars met een beperking lopen in Den Haag dagelijks aan tegen obstakels op straat. Bij de inrichting en beheer van de stad wordt nog niet optimaal rekening gehouden met onze achterban. Vaak komt dit voort uit onwetendheid bij ambtenaren. De praktijk leert dat ambtenaren die hebben deelgenomen aan een ‘Voorall Ervaringstour’ zich veel beter bewust zijn van de problematiek waarmee mensen met een beperking worden geconfronteerd.

Bij de Ervaringstour stappen deelnemers zelf in een rolstoel en lopen een stuk van de route mee met iemand met een visuele beperking. In de nabespreking worden de ervaringen en belangrijkste aandachtspunten besproken. De tour laat zien hoe mensen met een beperking zich voortbewegen door de stad, wat zij hierbij nodig hebben, tegen welke obstakels zij aanlopen en op welke wijze er in het ontwerp en beheer rekening kan worden gehouden met toegankelijkheid. De hierdoor ontstane bewustwording draagt er toe bij dat beter rekening wordt gehouden met de consequenties voor mensen met een beperking.

Voor meer informatie of aanvraag van een ervaringstour, kunt u contact opnemen met Voorall via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.