Foto Clingendael 

Hou jij van wandelen en natuur? Gebruik je een hulpmiddel of niet?
Ga gezellig mee op herfstavontuur door Landgoed Clingendael met Voorall vrijwilliger Ed en de Voorall Academie! We maken gezamenlijk een mooie tocht en de lokale imker vertelt ons over het landgoed en de bijen. Natuurlijk genieten we ook van een hapje en een drankje.

Kleurrijk seizoen
De herfst is een bijzonder, kleurig en geurig jaargetijde. De natuur bereidt zich, na het volle groeien en bloeien, voor op de winter. Dit gaat gepaard met vele verschillende kleuren van de bomen maar ook met het loslaten van bladeren, zaden en vruchten in de vorm van bijvoorbeeld kastanjes, eikeltjes en dennenappels. Een mooi moment om bij stil te staan en van te genieten.

Landgoed Clingendael
Ooit ontwikkelde een welgestelde familie de hofstede Clingendael tot een buitenplaats van allure. Sinds 1954, toen de gemeente Den Haag het landgoed aankocht, is het vrij toegankelijk. Het landgoed is aangelegd in de Engelse landschapsstijl met een romantisch, glooiend landschap waarin veel asymmetrische elementen voorkomen. In het park bevindt zich ook de beroemde 'Japanse tuin', maar ook een 'Oud-Hollandse tuin'. Eveneens bekend is het Sterrebos, waar de rododendrons met al hun kleuren in het voorjaar prachtig bloeien. In het park staan bomen van meer dan 150 jaar oud, die inmiddels enorme afmetingen hebben bereikt.
https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/groen-en-bomen/parken-bossen-en-duinen/landgoed-clingendael.htm 
(Bron: Wandelnet en NS)

Wandel je mee?
Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden. Zet in deze mail dat je deel wilt nemen aan de herfstwandeling en of we ergens rekening mee kunnen houden. Ook kan je aangeven of je nog iemand mee wilt nemen. Honden zijn ook welkom, mits aangelijnd.
Zit je in een duwsrolstoel en heb je geen duwer? Geef het dan even door, dan zoeken wij een vrijwilliger. Loop je mee en vind je het leuk om iemand te duwen, laat het ons even weten.

Tip: Geniet ook thuis van de herfst en neem een tasje of bakje mee voor dingen die je onderweg tegenkomt.

Datum en tijd: donderdag 18 oktober 2018 van 13.00 - 16.00 uur. (12.30 uur/12:45 uur verzamelen)
Locatie: Landgoed Clingendael, Clingendael 12a, 2597 VH, Den Haag (Verzamelen bij de hoofdingang aan de Wassenaarseweg)
Het Landgoed is bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op https://9292.nl/

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 – 365 52 88.

Alle aangeboden workshops zijn gratis voor deelnemers met een beperking en Voorall vrijwilligers.