Zaterdag 9 november 2013 staat in het teken van een nieuw festival: Den Haag voor Elkaar. Alle betrokken Hagenaars zijn vanaf 10.00 tot 16.00 uur welkom om dit festival mee te vieren in het Atrium (Stadhuis). Ook Voorall, de Haagse belangenorganisatie voor mensen met een beperking, is tijdens dit festijn aanwezig.

Toegankelijk strand
Iedereen, met en zonder beperking, moet kunnen genieten van strandrecreatie. Met behulp van speciale strandvoorzieningen is dit in Den Haag mogelijk. Tijdens Den Haag voor Elkaar kan iedereen kennis maken met de verschillende strandrolstoelen en strandrollator. Zo zijn er kinderstrandrolstoelen, rolstoelen waarmee u in de zee kan drijven, rolstoelen waarmee u over het strand getrokken kan worden en elektrische rolstoelen waarmee u zelfstandig op pad kunt: de ‘CadWeazle’.

Onbeperkt Haags                 
Onbeperkt Haags, hèt online platform voor en door Haagse jongeren met een lichamelijke beperking of chronische ziekte, lanceert op ludieke wijze de nieuwe website.
Het doel van de site is het inspireren en informeren van jongere Hagenaars met een beperking. Ook kunnen ervaringen worden gedeeld. Met de ontwikkeling van de nieuwe website wil Onbeperkt Haags relevante informatie voor Haagse jongeren met een beperking en/of ziekte vindbaar en beschikbaar maken op een duidelijke eigen plek.

Ongehinderd.nl
Weet u of u het Haags Gemeentemuseum in komt met een rolstoel? Is er een ringleidingsysteem voor slechthorenden in de Koninklijke Schouwburg? En mag u bij café de Boterwaag naar binnen met een blindengeleidehond?

Vind het allemaal uit bij het energieke spel: ‘Rol je Rot!’ In een rolstoel rolt u naar het juiste antwoord. Komt u er niet uit? De website Ongehinderd.nl/denhaag geeft uitsluitsel.

OOOM
OOOM staat voor Ouders Ontmoeten Ouders Migranten. Dit is een netwerkorganisatie voor en door ouders met een zorgkind. Leden van OOOM gaan met andere ouders in gesprek om ervaringen uit te wisselen en hun verhaal te doen.
Speciaal voor het festival is er de workshop ‘Kleur Aan Tafel’ over interculturele sensitiviteit. In contacten tussen migranten en anderen kunnen cultuurverschillen leiden tot misverstanden en botsingen. Kleur Aan Tafel organiseert dialoogtafels waarbij u met elkaar in gesprek gaat over deze cultuurverschillen.

Klik hier voor meer informatie

Den Haag Voor Elkaar