Tijdens het festival ‘Den Haag Voor Elkaar’ wordt de nieuwe website van het jongerenplatform Onbeperkt Haags feestelijk gelanceerd.

Wethouder Baldewsingh (Volksgezondheid en Media) en de redactieleden van Onbeperkt Haags doen dit samen op 9 november om 13.30 uur in het Atrium van het stadhuis van Den Haag.

Het doel van de site is om jongere Hagenaars met een beperking te informeren. Ook kunnen ervaringen worden gedeeld.

Met de ontwikkeling van de nieuwe website wil Onbeperkt Haags relevante informatie voor Haagse jongeren met een fysieke beperking en/of chronische ziekte vindbaar en beschikbaar maken op een duidelijke eigen plek. Praktische zaken zoals werk, studie en vervoer zijn hier te vinden, maar ook informatie over bijvoorbeeld uitgaan en sport.

Naast informeren wil Onbeperkt Haags de doelgroep ook graag inspireren met stimulerende ervaringsverhalen en interviews.
Naast de lancering van de vernieuwde website worden er binnenkort ook ervaringstours georganiseerd waarbij jongeren zonder beperking kunnen ervaren hoe het is om met een beperking door het leven te gaan. Daarnaast worden Haagse locaties getest op toegankelijkheid en evenementen georganiseerd waar Haagse jongeren met een fysieke beperking en/of chronische ziekte in contact kunnen komen met verschillende sporten of eventuele werkgevers en stage bedrijven.

Over Onbeperkt Haags
In Den Haag wonen naar schatting meer dan 20.000 jonge mensen (16-35 jaar) met een motorische of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Onbeperkt Haags zet zich in om de participatie van deze jongeren te vergroten en bewustwording te creëren bij Haagse burgers en bedrijfsleven.

Onbeperkt Haags is een onderdeel van Voorall, voor Hagenaars met een beperking.