In 2015 worden ook de lijnen 9, 11, 15 en 17 met nieuwe gelijkvloerse trams uitgevoerd. Hiervoor is de HTM momenteel al druk in de weer om de diverse haltes rolstoeltoegankelijk te maken. Vergroot uw vrijheid door te leren reizen met RandstadRail

Bij ‘Kennismaking RandstadRail’ krijgt elke reiziger een coach met wie hij maximaal drie begeleidingsritten met RandstadRail maakt. Tijdens de ritten leert de coach de reiziger de handigheidjes die belangrijk zijn bij het reizen. Bijvoorbeeld bij welke deur het beste kan worden ingestapt, hoe de rolstoel of scootmobiel in het voertuig moet worden neergezet, waar iemand die niet (goed) kan zien het best kan zitten of welke informatie standaard via de luidsprekers gegeven wordt.

De begeleiding is gratis! En er ligt een OV chipkaart voor u klaar! Vergroot uw actie radius, uw zelfstandigheid en uw wereld door te reizen met de RandstadRail 2, 3, 4 en 19.

Eind 2015 gaan de nieuwe gelijkvloerse trams (Avenio) het eerst op lijn 11 rijden, waarna lijn 9 en lijn 15 volgen zodra de sporen en haltes hiervoor zijn aangepast.

RandstadRail is toegankelijk voor bijvoorbeeld blinden of mensen met een scootmobiel of rolstoel, maar toch wordt er door hen niet zoveel gebruik van gemaakt. Volgens Voorall kan het anders en is dat ook noodzakelijk. Zelfstandig reizen met openbaar vervoer is namelijk een belangrijke voorwaarde om op een gelijkwaardige wijze te kunnen deelnemen aan de samenleving.

‘Kennismaking RandstadRail’ is een vast aanbod van Voorall en wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg.

Opgeven
U kunt zich opgeven voor Kennismaking RandstadRail bij:
Voorall, 070 365 52 88 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.