Dit jaar komen er twee nieuwe voorzieningen bij op het Haagse strand: het elektrische strandvoertuig ‘de ScoutCrawler’ en het betonnen pad met uitkijkplateau bij de vloedlijn aan de Noordboulevard op Scheveningen. Mensen met een beperking kunnen ook deze zomer weer makkelijk en zelfstandig van een dagje strand genieten.

Met een beperking vlak bij zee uitwaaien kan nu op Kijkduin bij strandtent ‘Gotcha Beach’. En op Scheveningen bij de strandtenten ‘Hart Beach’ /‘De Waterreus’. De toegankelijke paden richting de zee met een uitkijkplateau bij de vloedlijn zijn zo populair dat er dit jaar nog één bijkomt: bij ‘Carlton Beach Hotel’ aan de Noordboulevard op Scheveningen.

Bij Biesieklette Strandweg Haven zijn naast gehandicaptenparkeerplaatsen, een toegankelijke douche en kleedruimte, invalidentoilet én een tillift ook oplaadpunten voor elektrische rolstoelen en scootmobielen te vinden. Hier zijn bovendien de elektrische strandrolstoelen ‘Catweazle’ te huur. Daar komt nu de elektrische ScoutCrawler bij. Een voertuig met rupsbanden voor in het zand waar iemand met zijn eigen rolstoel in kan rijden.

Bij Biesieklette is een breed assortiment speciale strandrolstoelen en -rollators te huur. Deze zijn dagelijks verkrijgbaar op de stallingen Kijkduin, Strandweg Noordboulevard en Strandweg Haven. Reserveren is slim om teleurstellingen te voorkomen. Dit kan via: www.biesieklette.nl

 

26888 MG 8547 wg-kl

Sponsoren
Den Haag telt ruim 100.000 mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Voorall, de gemeente Den Haag (Dienst OCW en de Stadsdelen Scheveningen en Loosduinen) en Biesieklette ontwikkelden het project ‘Haagse stranden toegankelijk voor iedereen’ zodat iedereen, met en zonder beperking, kan genieten van strandrecreatie. Dit succesvolle project, in samenwerking met diverse sponsoren en fondsen zoals het Rabobankfonds, Fonds 1818 en het Groene Kruis Fonds, loopt door tijdens het strandseizoen van 2014. Voor dit jaar staan meer invalidentoiletten aan de stranden op de agenda. De gemeente bracht eerder dit seizoen de Z-Card ‘Snel en slim naar Scheveningen’ uit om bezoekers goed te informeren over alle voorzieningen.