VIPmeNUongehinderdwebMevrouw Bakker, prijswinnares van 'meNU Ongehinderd' kreeg zaterdag 31 januari een ware VIP-behandeling. Ze werd in een rolstoeltoegankelijke koets naar restaurant 'Gember' gebracht. Foto: Loesje Praktijken Fotografie

De winnares nomineerde Gember als het 'meest gastvrije en toegankelijke restaurant van Den Haag voor mensen met een beperking' en won hiermee een VIP-behandeling met stijlvol vervoer en heerlijke high tea.

Om toegankelijke restaurants op de kaart te zetten, konden mensen tijdens de prijsvraag 'meNU Ongehinderd' hun Haagse favoriet nomineren. Gember won deze prijsvraag. Gasten met een beperking voelen zich hier welkom vanwege de ruime opstelling, hoge tafels en goede akoestiek. Daarnaast wordt het menu en de fijne service gewaardeerd.

Uit eten gaan vergt voor mensen met een beperking flink wat voorbereiding: kun je makkelijk naar binnen met een rolstoel? Wordt er rekening gehouden met speciale diëten en zijn ook blindengeleidehonden welkom? Informatie over de toegankelijkheid van de genomineerde Haagse restaurants is inmiddels toegevoegd aan de app 'Ongehinderd.nl'.

De app Ongehinderd.nl bevat de toegankelijkheidsinformatie van locaties in Den Haag, bijvoorbeeld van stadsdeelkantoren, cafés en restaurants. De app is elk moment op elke plek met internet te raadplegen. Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, en de gemeente Den Haag willen met de app de toegankelijkheid van Den Haag bevorderen en overzichtelijk in kaart brengen.