Dit jaar geen vakantieplannen? Geen punt. Den Haag biedt genoeg toeristische mogelijkheden om vakantie te vieren in eigen stad, ook voor mensen met een handicap. Voorall, voor Hagenaars met een beperking, geeft via de Ongehinderd app en website ongehinderd.nl/denhaag talloze ideeën voor zowel rolstoelgebruikers, slechtzienden als slechthorenden. Enkele voorbeelden:

Grachtenvaart
Den Haag zien vanaf het water? Ga dan mee met de Willemsvaart. U vaart over de grachten langs bekende plekken tussen stad en strand.
Toegankelijk voor: handbewogen rolstoelen en slechtzienden. De Willemsvaart beschikt over toegankelijke boten. Let op: elektrische rolstoelen zijn helaas geen optie.
Voor slechtzienden is dit een aanrader, de schipper vertelt graag over alle stadsgeluiden.

Meer informatie:
http://www.willemsvaart.nl
Reserveren: 06 1985 32 80


Gouden Koets
Altijd al een keer net zoals onze Koning met een koets door Den Haag willen rijden? Boek dan een koets bij Stalhouderij Hanemeijer. Zij rijden met gouden koetsjes door de statige Haagse straten. De route voert onder andere langs Haagse architectuur als het Lange Voorhout, het Binnenhof, het paleis Noordeinde, de Denneweg met zijn antiekwinkeltjes en gezellige cafés, de Koninklijke stallen en de Vijverberg.
Toegankelijk voor: rolstoelgebruikers. Er is een koets beschikbaar die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.
Meer informatie: http://www.stalhouderijhanemaaijer.nl/Paginas/Hanemaaijer_GoudenKoetsen.html

Reserveren kan via: 06 5234 84 42


Gemeente Museum
Prachtige kunst is te zien in het Gemeente Museum Den Haag. Van Hollandsche werken tot moderne kunst, van alles is daar te bewonderen.
Toegankelijk voor: rolstoelgebruikers. De zalen zijn gelijkvloers, er zijn leenrolstoelen te reserveren en de begeleiders mogen gratis mee.
Meer informatie:
www.gemeentemuseum.nl

Mauritshuis
Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken zoals Vermeers Meisje met de parel en De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt zijn permanent te zien in het zeventiende-eeuwse monument.
Toegankelijk voor: rolstoelgebruikers en slechtzienden. Geleidehonden zijn van harte welkom.
Meer informatie: http://mauritshuis.nl


Bezoek tweede kamer, Museum de Gevangenpoort en de Ridderzaal.
De Gevangenpoort was eens de voornaamste toegangspoort tot het Binnenhof. Hierbij behoort ook de imposante Ridderzaal. 
In de Tweede Kamer staat sinds kort een nieuwe wegwijzer voor mensen met een visuele beperking: de audiomaquette. Met deze interactieve maquette kunnen blinden en slechtzienden voelen hoe de Tweede Kamer in elkaar zit en bijpassende geluidsfragmenten beluisteren.
Toegankelijk voor: slechtzienden, slechthorenden en rolstoelgebruikers. Blindengeleidehonden zijn van harte welkom. Rolstoelgebruikers kunnen iedere rondleiding mee. Helaas is de Ridderzaal niet toegankelijk door een wenteltrap. Voor slechthorenden zijn rondleidingen met een tolk mogelijk. Een eigen tolk mag gratis mee. Ook zijn van de rondleidingen zijn er teksten beschikbaar.
Meer informatie:
http://prodemos.nl/KOM-Naar-politiek-Den-Haag
Reserveren: via
Bezoekerscentrum ProDemos via 070 - 757 02 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Haagse stranden
Op het strand van Kijkduin en Scheveningen zijn diverse voorzieningen voor een stranddag zonder hindernissen.
Toegankelijk voor: rolstoelgebruikers en slechtzienden
Voor meer informatie:
Klik hier

Vuurwerk
Een echte Hagenaar mag het vuurwerkfestival Scheveningen niet missen.
Toegankelijk voor: rolstoelgebruikers
Meer informatie:
www.vuurwerkfestivalscheveningen.nl