Den Haag werkt aan de weg. Helaas zijn tijdelijke opbrekingen daarbij onvermijdelijk. Vaak is de looproute op de stoep hierdoor smaller dan anders. Door geparkeerde fietsen wordt deze doorgang nog nauwer. Voor mensen met een rolstoel, rollator of witte stok is dat extra lastig. Sinds kort is in Den Haag de zogenaamde ‘fietshanger’ verkrijgbaar. Alle Hagenaars zijn uitgenodigd deze op te vragen en aan fietsen op het voetpad te hangen.

Met de fietshanger-actie wil Voorall de bewustwording rond toegankelijkheid en veiligheid vergroten: “Voor mensen die slecht ter been of blind zijn is ‘die vrije meter’ zó belangrijk. Niet alleen omdat ze er anders niet door kunnen. Ook omdat er echt ongelukken kunnen gebeuren, zoals botsingen en valpartijen.”

Wilt u ook bijdragen aan een veiliger en toegankelijker Den Haag? Bestel gratis een setje fietshangers bij Voorall via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld in de mail uw naam en adres, dan komen de fietshangers per post naar u toe.

Fietshanger kl