Foto pijl Stembureau

In samenwerking met Voorall deelt gemeente Den Haag als eerste stad toegankelijkheidsinformatie over stembureaus met burgers met een beperking op de website en app ‘Ongehinderd’. Deze is tijdelijk uitgebreid met de categorie ‘Stembureaus’. Het raadgevend referendum op 6 april heeft de primeur.

Op die dag stemt Nederland over het associatieverdrag van de Europese Unie met de Oekraïne. Bureau Verkiezingen van de gemeente Den Haag zet zich in om de stembureaus zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met beperkingen.

Op de Ongehinderd app en website maakt Voorall als eerste de toegankelijkheidsinformatie van deze locaties inzichtelijk. Mensen die in een rolstoel zitten, een hulphond hebben, visueel of auditief beperkt zijn, kunnen deze informatie raadplegen voor zij gaan stemmen.

Haagse toegankelijkheidsinformatie staat al een aantal jaar op de Ongehinderd app en website. Iedereen kan op elk moment informatie over winkels, horeca, attracties en kantoren toevoegen en raadplegen. De gemeente Den Haag en Voorall hebben de categorie Stembureaus toegevoegd. Tot en met het referendum is de toegankelijkheidsinformatie over deze specifieke locaties beschikbaar op www.ongehinderd.nl