Foto afstuderen Saskia

Voorall biedt altijd een interessante plek voor stage- en afstudeeropdrachten. Zo ook voor Saskia van Beugen, student ‘Bewegingstechnologie’ aan de Haagse Hogeschool. Sinds half november is Saskia aan de slag geweest met haar afstudeeropdracht ‘Digitale blindengeleidesystemen’.

Bij Voorall onderzocht zij welke mogelijkheden er bestaan op het gebied van digitale geleidesystemen voor blinden en slechtzienden. En welke systemen toepasbaar zijn in onze stad. Aan het begin van het onderzoek werd verondersteld dat er verschillende digitale blindengeleidesystemen bestaan en er een marktonderzoek nodig was om te bepalen welk systeem het best toepasbaar is in Den Haag. Echter bleek in dit onderzoek dat er slechts één digitaal blindengeleidesysteem is in Europa, welke niet geschikt is om in de openbare ruimte te plaatsen. Daarom moest er een nieuw digitaal blindengeleidesysteem ontworpen worden. Saskia deed onderzoek naar verschillende systemen om de positie te bepalen en feedback te geven over de te lopen route.

Deze week (19 april 2016) studeerde Saskia af met een 7.5 als eindcijfer.

Benieuwd naar de afstudeerscriptie ‘Digitale blindengeleidesystemen’? Lees deze en de bijlagebundel onder ‘Verslagen’ op deze site.