Haagse sportprijs voor gehandicapte 2016 0031 M

Van links naar rechts: voorzitter Hans Willink, winnaar Wouter Duinisveld en wethouder Rabin Baldewsingh.
Foto: Richard Peter Mulder

Mensen die in hun sport boven zichzelf en hun beperking uitstijgen; ‘Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten’ steunt sporters met een beperking

In maart reikte Sportwethouder Rabin Baldewsingh de eerste ‘Haagse Sportprijs voor Gehandicapten’ uit. Wouter Duinisveld – een Haagse triatleet met een donorhart - was de winnaar. Hij schreef in 2015 voor de tweede keer een zogenaamde ‘Ironman’ op zijn naam. Een ongelofelijke prestatie, waarbij de triatleet 3,8 kilometer zwemt en 180 kilometer fietst, om aansluitend nog een volledige marathon te rennen. Als eerbetoon aan de eerste winnaar van de prijs, doopten initiatiefnemers Hans Willink en Arnout Verzijl deze om naar ‘Wouter Duinisveld Award’.

Volgend jaar wordt de jaarlijkse prijs opnieuw uitgereikt, dan voor een sportieve prestatie in 2016. Tot 31 januari 2017 kunnen familie, vrienden, clubgenoten of bestuurders een sporter met een beperking nomineren. Overigens hoef je geen ‘Ironman’ te zijn om genomineerd te worden of te winnen. Het gaat om mensen die in hun sport boven zichzelf en hun beperking uitstijgen. Daarmee zijn zij een voorbeeld, niet alleen voor andere sporters met een beperking, maar voor iedereen.

Het idee voor een prijs aan Haagse sporters met een beperking ontstond tijdens de uitreiking van de Haagse Topsportprijzen. Daar was Willink als fotograaf aanwezig: “Ik miste de specifieke waardering voor sporters met een beperking. Met onze sportprijs dragen wij uit dat mensen met beperkingen ook veel mogelijkheden hebben.” Willink en Verzijl hebben de ambitie aanvullend op de prijsuitreiking, Haagse sporters met een beperking en projecten voor deze doelgroep structureel te ondersteunen.

Ook komt er vanaf het najaar een kwartaalmagazine uit waarin informatie over sportieve activiteiten en prestaties in de regio te vinden is. Hiervoor gaat de stichting partnerschappen aan met andere organisaties die zich inzetten voor Haagse sporters met een beperking. “Want,” zo geeft Willink aan, “Den Haag is écht een voorloper op het gebied van het stimuleren en faciliteren van gehandicaptensport.”

Voor meer informatie over de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten en het nomineren van sporters voor de Wouter Duinisveld Award zie: www.stichtinghsg.nl

Auteur: Lisa Koolhoven in opdracht van Voorall