Rolstoelpad strand

Het strand is voor iedereen. Daarom wordt het Haagse strand toegankelijker gemaakt voor mensen met een beperking en families met jonge kinderen. Toegankelijkheid van het strand is één van de doelstellingen van de nieuwe Haagse gemeentelijke strandnota ‘Het strand is voor iedereen 2017 – 2022’ van wethouder Revis. 

Met het aanbrengen van een betonpad van 70 meter lang bij strandpaviljoen La Cantina is ook dit deel van het Zuiderstrand nu toegankelijk voor iedereen. Ook aan de zuidkant van Kijkduin is er een extra betonpad bijgekomen. Dit in samenwerking met het Stadsdeel Loosduinen, aannemer Ooms Constructions BV en de strandtenthouders.

Het Haagse strand heeft daarmee vijf betonpaden vooral bestemd voor mensen met een beperking, zodat zij dichter bij het water kunnen komen met hun eigen hulpmiddel. De paden zijn natuurlijk ook handig voor kinderwagens. Twee paden liggen op het strand van Scheveningen-Bad, twee op het strand van Kijkduin en een op het Zuiderstrand. Aan het einde van het strandseizoen worden de paden weer verwijderd.

Voorall is blij met de extra paden: ‘Het strand is zo’n fijne plek om naar toe te gaan. Mooi dat het op steeds meer plekken voor iedereen toegankelijk is’.

Waar kunt u de paden precies vinden? Klik op het adres voor het kaartje
Carlton Beachclub          Gevers Deynootweg 201        
Hart Beach                    Strandweg 3b                        
La Cantina                     Zuiderstrand 1                     
Strandtent 14                Zuiderstrand 14                        
Beachclub People           Zuiderstrand 18                     

Foto: Inge van Mill