Foto groep in Waterreus

Haagse stranden toegankelijk is één van de succesvolle projecten van Voorall. Met dit project laat Voorall zien hoe een inclusieve maatschappij eruit ziet en hoe je voor recreëren op het strand met iedereen rekening kan houden. Deze week presenteerden wij ons project aan twintig Russische ambtenaren die zich in Wit Rusland (Belarus) met toegankelijkheid bezig houden en voor een studiereis ons land bezochten. Het VN-verdrag tegen discriminatie van mensen met een beperking dat in Nederland net geratificeerd is, heeft Wit Rusland ook net ondertekend. De studiereis was bedoeld om inspiratie op te doen voor toegankelijk toerisme in Wit Rusland.

De groep kwam aan bij de Biesieklette aan de Strandweg Haven. Hier is te zien welke strandrolstoelen en andere strandhulpmiddelen allemaal op Scheveningen te huur zijn. Bij het toegankelijke strandrestaurant ‘De Waterreus’ gingen we dieper in op wat Voorall doet voor Hagenaars met een beperking, welke obstakels er overwonnen zijn en hoe wij binnen dit project samenwerken met de gemeente en andere partijen als strandhoreca.
Daarna was het tijd om de Cad Weazles (elektrische strandrolstoelen) uit te proberen. Ook werd het betonnen pad naar de zee bewandeld.

Het contact was voor ons een unieke ervaring. Het was de eerste keer dat we mensen uit het buitenland ontvingen om te vertellen over het strandproject als voorbeeld van inclusief beleid. Naar hun zeggen een inspirerend voorbeeld!

Auteur: Lysanne Bakker