foto ieke 

Voorall doet mee aan ‘Haagse Luikjes’: Samen tegen eenzaamheid

Dertig procent van de Hagenaars ervaart gevoelens van eenzaamheid en acht procent zegt zich ernstig eenzaam te voelen. Daarom organiseert de gemeente Den Haag de campagne Haagse Luikjes, een levende adventskalender.

Via een fysieke kalender in het Atrium van het Haagse stadhuis wordt van 1 t/m 21 december elke dag een luikje geopend. Elk luikje vertegenwoordigt een verhaal, activiteit of een uitdaging in Den Haag. Dit varieert van grote tot kleine initiatieven die iets doen om aandacht te vragen voor eenzaamheid. Samen kunnen we eenzaamheid niet wegnemen, maar wel verminderen.

Op een laagdrempelige manier kun je al het verschil maken voor iemand in jouw buurt. Daarom roepen we de hele stad op om mee te doen. Samen met ondernemers, welzijnsorganisaties, buurthuizen, studenten, winkeliers, straten, horeca, sportclubs, etc. kunnen we het thema eenzaamheid nog meer belichten in de stad.

Haagse Luikjes gaat op zoek naar onverwachte verbindingen en verrassende verhalen. Elk luikje bevat, naast verschillende initiatieven in de stad tegen eenzaamheid, ook een vraag voor inwoners van de stad. Hoe kijk jij als inwoner van Den Haag tegen eenzaamheid aan? Hoe kunnen wij samen het beste met eenzaamheid omgaan? Kortom eenzaamheid roept veel vragen op. Met elkaar gaan we op zoek naar antwoorden en oplossingen.

Uiteraard doet Voorall mee aan deze activiteit. Op zondag 11 december zijn wij in de Boterwaag aan de Grote Markt om uitleg te geven over het gebruik van de website ongehinderd.nl/denhaag en de app. De website en app bieden informatie over de toegankelijkheid van Haagse voorzieningen, zodat mensen met een beperking zich vooraf goed kunnen voorbereiden op hun bezoek aan een restaurant, museum, stadsdeelkantoor of gemeentelijk servicepunt. Klik hier om het filmpje te bekijken!