logo tt

Voorall start een nieuw TestTeam: het TestTeam Openbaar Vervoer. Dit TestTeam richt zich op het testen van de toegankelijkheid van de Haagse bus en tram. Voorall en HTM hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt om trambestuurders en buschauffeurs te leren wat ze kunnen doen om reizigers met een beperking nog beter te faciliteren. Bijvoorbeeld door het lijnnummer en eindbestemming van de tram op te noemen als er iemand met een taststok op de halte staat. Of door even te wachten tot de reiziger met een rolstoel veilig op de rolstoelplek staat geparkeerd.

Voorall zoekt TestTeamleden
Vind je het belangrijk dat het openbaar vervoer in Den Haag ook toegankelijk is voor reizigers met een beperking en wil je hier een steentje aan bijdragen? Voorall zoekt reizigers met een beperking die lid willen worden van het TestTeam.

Werkzaamheden
Als TestTeamlid onderzoek je of de buschauffeurs en trambestuurders dit in de praktijk ook daadwerkelijk doen. Voorall heeft daarnaast met HTM afgesproken dat ook leerlingbestuurders al tijdens hun opleiding te maken krijgen met reizigers met een beperking. Dat betekent dat reizigers met een beperking instappen bij ritten die de bestuurders in opleiding maken. Ook de uitschuifplank van de bus zal af en toe onderwerp zijn van een test. Schuift hij goed naar binnen en buiten en zet de buschauffeur de plank in werking als hij iemand met een rolstoel of rollator op de halte ziet staan?

Hoe werkt het?
Je plant de TestTeamritten in overleg met de projectleider van het TestTeam, Jules Coenen. Voor de leerlingritten is het belangrijk dat je snel beschikbaar bent, omdat deze op korte termijn worden gepland. Je gaat alleen of samen met een begeleider op stap in het openbaar vervoer. Per rit vul je een checklijst in waarmee je kunt aangeven of de rit goed verlopen is en wat eventueel niet goed ging.

Wat vragen we van jou?
Voorall zoekt mensen met een beperking en een beetje lef. Je reist graag met het openbaar vervoer en bent in staat zelfstandig of met een begeleider over te stappen. Je bent ongeveer 2 uur per maand beschikbaar. Daarnaast zoeken we begeleiders. Vind je het leuk om met het openbaar vervoer te reizen en wil je je graag inzetten voor mensen met een beperking? Meld je dan aan.

Wat bieden we jou?
Het testen is een vrij zelfstandige functie. Om ervaringen met elkaar te delen organiseren we 2 keer per jaar een terugkommiddag. Zo leer je de andere testleden kennen en kunnen we de voortgang van de toegankelijkheid gezamenlijk vaststellen. Natuurlijk worden alle reiskosten vergoed en ben je als vrijwilliger bij Voorall verzekerd. Daarnaast organiseert Voorall 2 keer per jaar voor al haar vrijwilligers een gezellige middag om waardering uit te spreken voor het werk dat je als vrijwilliger doen.

Belangstelling?
Opgeven kan tot uiterlijk 18 april 2017 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070 - 365 52 88.