Foto Overhandiging Tiralo 2

Vreugde bij de overhandiging van de Tiralo 2 met van links naar rechts:
Jeffry Camphuijsen, Hans Willink, Tillie van Wijk, Eric Verbeek, Patricia Camphuijsen, Ieke de Leeuw en Martijn Koppejan.
Foto: Richard Mulder

De inclusieve samenleving neemt in Den Haag gelukkig steeds grotere vormen aan. Een prachtig voorbeeld daarvan is de plaatsing kortgeleden van een Tiralo 2, een speciale strandrolstoel, bij strandpaviljoen Grand Plage. De stoel is een gift van de Stichting Voorall en de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten.

Mensen met een beperking kunnen met speciale rolstoel mee de zee in
Strandpaviljoen Grand Plage is de eerste locatie in Den Haag – en de tweede in Nederland – waar permanent een Tiralo 2 staat gestald. De Tiralo 2 is een rolstoel, waarop je half kunt liggen, zoals op een stretcher, zodat je op gelijke hoogte bent met de anderen in je gezelschap, als die bijvoorbeeld op het strand een bedje huren. Daarnaast kun je op de Tiralo 2, dankzij de speciale drijvers, ook mee de zee in en dat is uniek. Patricia Campuijsen, samen met haar man Jeffry eigenaar van Grand Plage: “Het is geweldig, dat wij de Tiralo 2 hebben gekregen. Het past helemaal bij ons, want wij hebben ook menukaarten in braille en ook met extra grote letters. Bovendien zijn we volledig ingericht op de ontvangst van mensen in een rolstoel. Het gebruik van de Tiralo 2 is uiteraard kosteloos!”

Inclusie
Hans Willink, bestuursvoorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten: “Grand Plage had dit idee ingezonden voor de Onbeperkt070-prijs, die de gemeente samen met de Stichting Voorall had uitgeschreven. Wij waren genomineerd en ik vond dit een erg leuk idee. Toen wij die prijs wonnen, heb ik meteen aangekondigd, dat we een deel van de geldprijs hieraan wilden uitgeven. Omdat wij, volgens onze statuten, ook af en toe steun mogen bieden bij zaken die niets met sport te maken hebben, maar wel met welzijn en inclusie, past dit mooi binnen onze doelstellingen. Wim Carabain, de directeur van de Stichting Voorall zei na afloop meteen, dat hij hieraan de helft wilde bijdragen, omdat ook hij het een leuk idee vond en zodat we ook nog andere doelen konden steunen met ons gewonnen geldbedrag.”

Overhandiging
Afgelopen dinsdag was het zover. Martijn Koppejan van importeur Off Road Solutions, dat met een korting ook een bijdrage leverde: “De Tiralo 2 wordt gemaakt in een Franse sociale werkplaats. Dat maakt het extra bijzonder en het enthousiasme van alle betrokkenen werkte aanstekelijk”. Tillie van Wijk, communicatieadviseur, die samen met beleidsmedewerker Ieke de Leeuw namens de Stichting Voorall bij de overhandiging aanwezig was: “Gefeliciteerd, Grand Plage. Jullie zijn een hartverwarmend voorbeeld voor de toegankelijkheid van de Haagse stranden!”.

Eric Verbeek, die in zijn scootmobiel met twee trams helemaal uit Leidschendam was gekomen voor de proefrit: “Wat is dit een fijn ding. We zijn zelfs even een heel klein stukje de zee in gegaan en ik ben nog nooit in de zee geweest. Ik kan niet wachten om met warmer weer ook echt de zee in te gaan!” Die toezegging kreeg hij meteen van Patricia Camphuijsen maar adviseerde hem om net als alle anderen even te bellen met 070-3553564 om de Tiralo 2 te reserveren. Dat voorkomt teleurstelling.”