Voorall-vrijwilliger Gerrit Bron is een dagje op stap geweest met de Zonnebloemauto. Een rolstoelauto die het voor een betaalbaar bedrag mogelijk maakt om vrij op avontuur te gaan. Als echte natuurliefhebber en gewapend met de ultieme auto was de ultieme bestemming voor Gerrit de Biesbosch. Eenmaal aangekomen bij de Biesbosch in Drimmelen, konden Gerrit en zijn gezelschap meteen door met het volgende avontuur: de Biesbosch in op een boot.

De Biesbosch

Samen met zijn vrouw en schoonmoeder is Gerrit aan boord gestapt. De boot op met de elektrische rolstoel was geen enkel probleem. Eenmaal op de boot zelf was er volop ruimte en was het één en al gezelligheid. De tochten duren twee uur en dit is precies goed volgens Gerrit. Eet- en drinkopties waren er genoeg. Bezoekers kunnen van te voren ook een luncharrangement boeken, zoals bijvoorbeeld een high tea. “De koffie, thee en hapjes bleven maar komen bij de tafel naast ons”, vertelt Gerrit. Zelf heeft hij genoten van ambachtelijke kroketten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is er nog meer te beleven tijdens een tocht, naast de horecagelegenheid? Naar het bovendek gaan met de aanwezige traplift bijvoorbeeld. Hier moet je wel een paar stappen voor kunnen zetten. Als je dat niet kan is dat geen ramp, beneden is er ook genoeg te zien legt Gerrit uit. De boot bestaat namelijk volledig uit ramen en daarom is de omgeving ontzettend goed te zien. Je kunt ook op het achterdek komen met de rolstoel. De boot is dan aan weerszijden, op de relingen na, open. Gerrit is tevens te spreken over het invalidetoilet: “Die is zo ruim dat er zelfs een scootmobiel in kan keren.” Hiernaast was het personeel ontzettend vriendelijk. De kapitein was een bekende van de schoonfamilie, maar dat betekende niet dat ze een voorkeursbehandeling kregen. Iedereen werd net zo vriendelijk behandeld.

Gerrit spreekt vol lof over de prachtige natuur die je beleeft tijdens een tocht. “Als je door een smal stuk vaart kun je bij wijze van spreken aan beide kanten de takken aanraken, de natuur is zalig”, vertelt Gerrit met sprankelende ogen. Hij kan iedereen een tocht aanraden. De tochten zijn met veel opties te reserveren, van een boottocht met bezoek aan het Biesbosch museum of een stadswandeling in Dordrecht tot een tocht naar Rotterdam of het Rien Poortvliet museum op eiland Tiengemeten. Reserveren of meer informatie? Dat kan via www.zilvermeeuw.nl.

 

De Zonnebloemauto

Buurtcentrum de Vlaskamp in Mariahoeve was de eerste locatie in Den Haag waar de Zonnebloemauto te huur was. Gerrit mocht de sleutels ontvangen van wethouder Karsten Klein en als bedankje mocht hij een dag op stap met de auto.

De Zonnebloemauto is een moordauto volgens Gerrit. De auto rijdt en zit super, ondanks het feit dat het een schakelauto is. Gerrit kon zelf rijden en vond de auto krap voor een overstap. “De auto is dan eigenlijk ook meer gericht op een rolstoelgebruiker die zelf niet rijdt”, constateert hij.

In Den Haag kun je inmiddels op vier locaties een Zonnebloemauto huren. Naast Mariahoeve namelijk op de locaties: Scheveningen, Kerketuinenweg en de Donau. In Rotterdam kun je immers ook terecht voor een Zonnebloemauto met een automaat.

Wat Gerrit nog meer geweldig vindt aan de Zonnebloemauto is dat je ruim de tijd hebt om een auto op te halen en terug te brengen. Je haalt de auto de middag voordat je de auto nodig hebt op, kunt de auto vervolgens de hele dag gebruiken en de volgende dag terugbrengen. De auto’s zijn gewild, daarom moet je er vroeg bij zijn als je een auto wil huren. Dit kan al heel eenvoudig via www.zonnebloem.nl.