0 scholensite

Mensen met een beperking lopen in het dagelijks leven regelmatig tegen barrières op. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de wijze waarop zij kunnen meedoen in de samenleving. Niet volwaardig kunnen meedoen heeft ook invloed op de beeldvorming over mensen met een beperking. Mensen met een beperking worden hierdoor vaak aangesproken op hun beperking. Dat wil Voorall veranderen. Om te beginnen bij kinderen.

Samen met Gemiva-SVG, ADO in de maatschappij/Holland Dance Festival, 125 procent, SGK en Team Sportservice is Voorall daarom het scholenproject gestart. Deze organisaties zijn graag beschikbaar om bij de leerlingen in de groepen 7 en 8 van de Haagse basisscholen langs te komen voor een inspirerende en leuke workshop waarbij leerlingen kennismaken met mensen met een beperking.

Zit je kind in groep 7 of 8 op een basisschool in Den Haag of ben je betrokken bij deze groepen (als directie, ouderraad of begeleider) en vind je het belangrijk dat er op school minimaal één keer door ervaringsdeskundigen uitleg wordt gegeven over leven met een beperking? Ons team is graag beschikbaar om met enkele ervaringsdeskundigen in de klas langs te komen. Zo kunnen de leerlingen in gesprek met iemand in een rolstoel of met iemand die blind of doof is, kennismaken.

Voor meer informatie: kijk op www.hoegajijmetmijom.nl voor het complete aanbod of neem contact op met Voorall.