0 Foto Artism

Stichting Artism is een nieuw initiatief voor mensen met creatief talent en een beperking. Artism biedt de kans om je verder te ontwikkelen op het gebied van beeldende kunst techniek. Daarnaast organiseert Artism gezamenlijke activiteiten zoals bezoeken aan musea, tentoonstellingen en deelname aan kunstmanifestaties.

Het initiatief is ontstaan uit een bijzondere samenwerking met tussen Dampf, een Haags tech-bedrijf dat draadloze audiosystemen ontwikkelt en een kunstenaar met een beperking in het autistisch spectrum. De kunstenaar, Gert van 't Riet, heeft de verpakking en huisstijl voor Dampf ontworpen.

Artism is gestart in een pand aan de Bezuidenhoutseweg en inmiddels sinds juni verhuist naar het Esperantoplein 20 in Den Haag. Hier is ook Brouwerij de Prael gevestigd, een horecagelegenheid met een café, restaurant en brouwerij waar inmiddels 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn.

Artism is hier ingetrokken met 6 kunstenaars en beide sociale ondernemingen zijn blij elkaars buren te kunnen zijn. De groep kunstenaars groeit langzaam in deze inspirerende omgeving en zijn inmiddels goed geland. De Prael en Artism versterken elkaar door het geven van workshops op het gebied van beeldende kunst in combinatie met een bierproeverij, lunch of diner. Ook zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien. De schilderijen, tekeningen en grafiek zijn te huur of te koop. Ook wordt er in opdracht gewerkt.

Kijk voor meer informatie op: http://www.stichting-artism.nl/