De gemeente Den Haag en Voorall gaan jaarlijks op zoek naar de beste initiatieven en ideeën voor toegankelijkheid, inclusie en positieve beeldvorming. Met de Onbeperkt 070-prijs worden deze initiatieven in het zonnetje gezet. Op 19 maart 2018 heeft Herman de Graaff, Algemeen directeur van Biesieklette, de aanmoedigingsprijs, een bedrag van €2.500 in ontvangst mogen nemen.

Het boek met de ruim 60 mooie initiatieven is klaar en nu ook online te lezen via: pdfOnbeperkt070 uitreikingboekje

Voorall verzamelde daarvoor de afgelopen maanden de beste voorbeelden en ideeën van toegankelijkheid, inclusie en positieve beeldvorming in Den Haag. Ideeën en initiatieven waaruit blijkt dat mensen met een beperking op gelijk niveau kunnen meedoen als andere Hagenaars.

De proffessionele jury heeft uit de meer dan 60 ingezonden prachtige inititatieven 10 genomineerden kunnen selecteren.

Afbeelding Bedankt!

De afgelopen maanden is het team van Onbeperkt070 de stad in gegaan om mensen enthousiast te maken over de prijs.

In Hilton The Hague vindt de prijsuitreiking plaats van de mooie ingebrachte initiatieven voor Onbeperkt070. Het zal een mooi evenement worden, gepresenteerd door Paula Udondek en vele inspirerende mensen aan het woord over onbeperkt Den Haag. Uw oren en ogen komen tijdens dit evenement niets tekort: Naast optreden van een band en Holland Dance, zal er een kunsthoek aanwezig zijn. De jury zal het laatste woord hebben en de uitslag bekend maken van de Onbeperkt070-prijs. Laat u inspireren en meld u aan. pdfuitnodiging_onbeperkt070_FS04.pdf

uitnodiging onbeperkt070 FS04

De Boodschappen Begeleidingsdienst in Den Haag begeleidt ouderen en mindervaliden die weinig contacten hebben, slecht ter been zijn of zich onveilig voelen met als doel isolement tegen te gaan. Dit initiatief steunt Stichting Voorall graag. Voor meer informatie Boodschappen Begeleidingsdienst Den Haag

bbd2

 Het Onbeperkt070-team heeft op 20 februari de kou getrotseerd en pluimen uitgedeeld aan ondernemers die goed toegankelijk zijn. Ed Boonstoppel, Ferry Rouw en Eric Verbeek deelden de pluimen uit aan de Bijenkorf (toegankelijke draaideur en brede gangpaden), de Primark (speciale kleedkamer en kassa mindervaliden). De winkels in de Passage (onder andere Nelson, NespressoBoutique en AppleStore) zijn goed toegankelijk door de lage drempels.

Onbeperkt070 deelt pluimen uit

Foto's: Esther van er Wallen

Op 14 februari was het Onbeperkt070-team in het centrum van Den Haag. Hier hebben wij een bijzondere Valentijns actie gehouden. Voorbijgangers kregen een roos en de boodschap ‘Denk vandaag ook aan je stadsgenoten met een beperking’ mee. De actie werd gehouden in de Grote Marktstraat in Den Haag en was een groot succes. Ruim 200 rozen zijn uitgedeeld aan voorbijgangers en daarmee werden zij gelijk geïnformeerd over het Onbeperkt070 project. Ook zijn er verschillenden ideeën opgehaald die kans maken op de Onbeperkt070-prijs, die op 19 maart wordt uitgereikt. Een geslaagde en liefdevolle dag!

IMG 2335

IMG 2262

Onbeperkt070 gaat deze maand de straat op met zadelhoesjes actie: Denk mee. Help mee. Doe mee. Hiermee willen we de mensen uit Den Haag die fietsen bewust maken dat als je je fiets goed stalt, niemand hier hinder van ondervind. Dat netjes geplaatste fietsen de toegankelijkheid voor mensen met beperking vergroot. Kleine moeite, groot plezier. In het centrum gaat dit al heel goed, dankzij de witte gemarkeerde vakken en weesfietsen beleid. Nu hopen dat de andere wijken snel volgen en net zo toegankelijk worden als het centrum.

onbeperkt070 zadelhoezen 0136

Film zadelhoes actie

Omroep west weesfietsen beleid

Tijdens lijsttrekkersgesprek Divers Den Haag in februari 2018 vertelde Salma Belmoussa in een pakkende column waarom het zo belangrijk is dat er aandacht is voor mensen met een beperking. Alle mensen in Den Haag willen wonen, studeren, werken en ontspannen in zijn eigen stad zonder drempels.

Column Salma Belmoussa

 

De schaal die de school mocht ontvangen heeft een tijdlang in het leslokaal gestaan, maar staat nu in het midden van een gesprekstafel. Vaak start een gesprek met bezoekers met een uitleg van de aanmoedigingsprijs en dan zien we dat ook bij hen bewustwording ontstaat dat we onderwijs bieden aan de doelgroep met beperkingen en dat dit van groot belang is voor de individuele deelnemers.

ROC foto

Zaterdag 20 januari heeft Onbeperkt070 een interview gegeven bij RTV Discus aan de stamtafel.

Kijk voor het interview op www.rtvdiscus.nl Archief 20 januari.

logo

IMG 20180118 WA0005IMG 20180118 WA0004

Onbeperkt070 heeft een ludiek actie gedaan tijdens de nieuwjaarsborrel van stadsdeel Segbroek, de muzikale blind experience. Een paar honderd mensen waren aanwezig bij dit mooie Cultuurkwartier evenement in het inspirerende theater De Nieuwe Regentes. Er zijn veel mooie ideeën besproken voor initiatieven voor mensen met een beperking bij het uitdelen van de Onbeperkt070 goody bag.

Weer een mooi voorbeeld van Onbeperkt070. Met je rolstoel het zwembad in is in Den Haag mogelijk op meerdere locaties. Laat je inspireren met het filmpje voor de mogelijkheden.

Film met je rolstoel het zwembad in

Theater Pepijn
Voorstelling Funda Müjde draait door

Afgelopen zaterdag was Onbeperkt070 aanwezig bij de voorstelling van Funda Müjde; ‘Funda draait door’.

IMG 0559

Foto ROC

ROC won eind maart 2017 de aanmoedigingsprijs van € 2.500 voor het lesaanbod voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

24 maart 2017 reikte wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) onder grote belangstelling de eerste Haagse Onbeperkt070-prijs uit. Voorall verzamelde daarvoor de afgelopen maanden de beste voorbeelden en ideeën van toegankelijkheid, inclusie en positieve beeldvorming in Den Haag.

Winnaar Onbeperkt070 prijs

24 maart reikte wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) onder grote belangstelling de eerste Haagse Onbeperkt070-prijs uit.

Vrijdag 24 maart reikt wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) in het Hilton Hotel de eerste Haagse Onbeperkt070-prijs uit.

Paardrijden met een beperking? Een prachtige ervaring. Bekijk het hier.

Voorall heeft de toegankelijkheid onderzocht van 14 belangrijke voorzieningen in Den Haag, waaronder musea, theaters, sportaccommodaties en openbaar vervoer.

Foto ADO Den Haag blindentribune

11 maart speelde ADO Den Haag een thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen. Onbeperkt070 had de eer om deze wedstrijd op een bijzondere manier te beleven.

Bekijk hier het interview met wethouder Karsten Klein over de Onbeperkt070-prijs.

Ook interessant: klik hier voor het interview met Voorall directeur Wim Carabain bij Cineac Den Haag.

En wil je meer weten over het Haagse Toegankelijkheidsfonds? Kijk dan hier!

Datum: 24 maart van 11:45 – 14:30 uur
Locatie: Hilton Hotel Den Haag

Foto Symposium Samen in beweging

Op 7 maart 2017 werd een bijzonder symposium gehouden in de Haagse Hogeschool.

Foto Stadsboerderij

Vrijdag 3 maart 2017 heeft het team van Onbeperkt070 de bezoekers van stadsboerderij Landzigt kennis laten maken met de Onbeperkt070-prijs.  

Stadsboerderij Landzigt is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en er is een invalidentoilet aanwezig. Daarnaast werken er op de Stadsboerderij mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking zoals Max Caminada (zie foto). De medewerkers verzorgen de dieren en onderhouden de boerderij.    

Ondanks het natte weer heeft het team van Onbeperkt070 genoeg mensen kunnen spreken. Deze bezoekers hebben meer informatie gekregen over de toegankelijkheid voor en beeldvorming over mensen met een beperking. 

Toevallig werd de stadsboerderij ook bezocht door een moeder met haar dochter met een verstandelijke beperking. Dit liet gelijk zien dat de stadsboerderijen al bezocht worden door de doelgroep. Laten we ervoor zorgen dat nog meer mensen (met beperking) de stadsboerderijen weten te vinden!

Foto pop-up retailinnovatiefestival

Donderdag 23 februari vond het eerste Retailinnovatie festival plaats in Den Haag.

Foto pop-up sportprijsOp 22 februari vond voor de tweede keer de uitreiking van de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten plaats.

 wim carabain diskus

Zaterdag 18 februari was Directeur Wim Carabain van Voorall te gast bij RTV Discus. Hier vertelde hij over de Onbeperkt070-prijs. Bekijk het filmpje hier!

Elke inwoner van Den Haag moet ongehinderd kunnen deelnemen aan de samenleving.

Foto karsten klein onbeperkt070 overhandiging flyer

Wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) reikt op 24 maart de eerste Haagse Onbeperkt070-prijs uit.

Foto werktop

Op 21 februari was de organisatie van Onbeperkt070 aanwezig bij de WERKtop 2017.

Foto concert bibliotheek

Op 9 februari vond ons eerste pop-up evenement plaats tijdens een lunchconcert in Bibliotheek Den Haag.

Onbeperkt070 slaat de handen ineen met Onbeperkt aan de slag! Tijdens de Meet&Greet op 15 december zal Onbeperkt070 zich presenteren en de aanwezigen een spontane herinnering meegeven.