Nieuwsflits 15, week 34

De Nieuwsflits van Voorall

Nieuwsflits van Voorall nummer 15, week 34

In deze Voorall Nieuwsflits leest u het nieuws dat Voorall
opviel en dat wij graag met u willen delen.


afbeelding meisje in rolstoel achter laptop

Starten met een arbeidsbeperking: financiële tegemoetkomingen

Een eigen bedrijf starten kost veel tijd, inspanning én geld. Zeker als ondernemer met een arbeidsbeperking kun je wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende regelingen voor starters met een chronische ziekte of handicap, zodat je ondanks een arbeidsbeperking een eigen bedrijf kunt starten. Hieronder tref je de mogelijkheden op een rijtje. Klik hier om alle mogelijkheden te lezen


Afbeelding De Bug

Volledig instelbare strandrolstoel biedt uitkomst voor mensen met overgewicht of dementie

De Haagse stranden worden steeds toegankelijker voor iedereen. De gemeente Den Haag en Voorall zetten zich hiervoor in. Samen met diverse partners en fondsen. Bij Biesieklette is een breed assortiment speciale strandrolstoelen en -rollators te huur. Deze zijn dagelijks verkrijgbaar op de stalling Strandweg Haven in Scheveningen.

 

Maar er is een groep mensen die hier geen gebruik van kunnen maken, bijvoorbeeld doordat de reguliere stoelen onvoldoende ondersteuning bieden, niet in de gewenste zithouding ingesteld kunnen worden, geen hoofdsteun hebben of omdat mensen te zwaar zijn. Voor hen is er nu een speciaal model van de De-Bug beschikbaar! Klik hier voor meer informatie


afbeelding disco zonder drempels

Op zondag 12 september 2021 vindt de allereerste editie van Disco zonder Drempels plaats in de AFAS Live

Disco zonder Drempels is een feestavond voor mensen met een beperking. Iedereen is welkom en organisator Ricardo benadrukt hoe belangrijk het is dat Disco zonder Drempels zo inclusief mogelijk is. Want, zo stelt Ricardo, het reguliere uitgaansleven is lang niet voor iedereen toegankelijk. Disco zonder Drempels is dat wel. Of je nou slechthorend of rolstoel gebonden bent, dit feest is voor iedereen. Klik hier voor meer informatie


afbeelding Raymond van Soldt

Nu bij Passend Lezen te leen: ‘Breekbaar in alle talen’

In 2020 is het boek 'Breekbaar in alle talen - Verzameling verhalen en gedichten' van Raymond van Soldt - verschenen. Het boek is inmiddels ingesproken en bij Passend Lezen te leen!

 

Samenvatting:

Breekbaar in alle talen door Raymond van Soldt is een bundel vol melodieuze gedichten met een fijn rijmschema en ritme. Én krachtige, korte verhalen. Van reis-, autobiografische tot geheel fictieve verhalen. Wat zijn beschrijvingen vanuit verschillende personages en situaties gemeen hebben is dat hij middels maatschappelijk en cultureel bewustzijn zijn inlevingsvermogen verwoordt. Hij weet steeds de vinger op de zere plek te leggen. Een aantal gedichten en twee van de verhalen staan in het teken van zijn slechtziendheid. Door het gemis van details in zijn zicht kijkt hij op een geheel eigen wijze naar de wereld en het leven. Het resultaat is dit debuut dat voor een breed publiek boeiend zal zijn. Hij getuigt van een grote dosis ‘fantastie’.


afbeelding meisje bij Parc Spelderholt

‘Filmpjes met een boodschap’

Jongeren met verstandelijke beperkingen kunnen zich na hun 18e levensjaar nog flink ontwikkelen. Dat blijkt uit het rapport ‘Perspectief op Ontwikkeling’. Hierin staat het onderzoek beschreven naar het resultaat van de aanpak van een ontwikkeltraject voor deze jongeren op Parc Spelderholt. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Parc Spelderholt en tot stand gekomen met subsidie van het Ministerie van VWS. Klik hier om het filmpje te bekijken!


afbeelding 4 handen die elkaar vasthouden

De ziekte van Huntington

In Nederland lijden ongeveer 1.700 mensen aan de ziekte. Daarnaast zijn er ongeveer 6.000-9.000 mensen die het risico lopen Huntington te krijgen (Bron: Vereniging van Huntington). Op dit moment is er nog geen medicijn om de aandoening te vertragen of te genezen.

 

De ziekte van Huntington is een van de meest voorkomende erfelijke hersenaandoeningen. Het wordt veroorzaakt door het afsterven van hersencellen in bepaalde hersengebieden. Deze cellen zijn belangrijk voor het aansturen van bewegingen en bepaalde vaardigheden.

 

De aandoening ontwikkelt langzaam maar zeker zo’n 10 tot 20 jaar voort. Degene die er aan lijdt kan uiteindelijk niet meer lopen, praten, denken en redeneren. De eerste symptomen verschijnen meestal tussen het 35ste en 50ste levensjaar maar kunnen ook eerder of later optreden. Klik hier voor meer informatie



Voor suggesties of vragen over deze nieuwsbrief
kunt u mailen naar: nieuwsflits@voorall.nl

Colofon
Eindredactie: Secretariaat Voorall, Yvonne Roos
Ontwerp: Matglas, Jan Bakker

Contactgegevens Voorall:
Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl
www.voorall.nl
twitter:@voorall

nieuwsflitsbalk
Niet meer geïnteresseerd? Unsubscribe
Powered by AcyMailing