Nieuwsbrief Voorall nummer 8 2022

bekijk de nieuwsbrief online

 

Facebook Twitter Linkedin

De nieuwsbrief van Voorall

 

Voorall{e} Hagenaars, de nieuwsbrief van Voorall

 

 

 

 

0 logo wvdt

Gewoon welkom in Den Haag in de Week van de Toegankelijkheid
De Week van de Toegankelijkheid van 3 t/m 8 oktober staat dit jaar in het teken van sociale toegankelijkheid. Want toegankelijkheid is meer dan het weghalen van fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en open ontvangen: gewoon welkom.  

Overal in het land doen landelijke, regionale en lokale organisaties mee aan de Week. Zij laten op allerlei manieren zien dat toegankelijkheid belangrijk is. Voorall organiseert in Den Haag meerdere activiteiten rondom het thema ‘gewoon welkom’. Samen met Ieder(in) openen wij de week op 3 oktober bij Haag Atletiek. Bij Haag Atletiek zijn sporters met een beperking al jaren van harte welkom.

Lees meer >


o foto ervaringstour

Ervaringen bij een Ervaringstour
Op donderdag 8 september organiseerde Voorall een Ervaringstour voor de dienst bereikbaarheid en verkeersmanagement van de gemeente Den Haag. Speciaal voor deze groep was een route gekozen langs verschillende werkzaamheden in de stad. Dit leverde een aantal interessante ervaringen op voor de deelnemers.

Zo was de conclusie van een van de deelnemers dat de route een gevoel van chaos opriep door de vele omgevingsgeluiden en diversiteit in ondergronden: klinkers, schelpen, asfalt, hout. Verder kwamen we veel obstakels op straat tegen.

Lees meer>


0 logo idee

'Geheime kamer', omtoveren tot showroom voor technische hulpmiddelen? Doe een voorstel.
In de iZi-ervaar woning aan de Steenhouwersgaarde 15E in Den Haag, bevindt zich een 'geheime kamer', die tot op heden nog geen bestemming heeft gekregen. Graag wil de gemeente Den Haag deze kamer nuttig maken in samenwerking met de Haagse Hogeschool en Voorall. Daarbij denken we aan laten zien van allerlei technische hulpmiddelen o.a. op het gebied van eHealth en andere medische hulpmiddelen.  

Lees meer>


0 foto korter maar krachtiger

Impressies van een familiedag bij KorterMaarKrachtig-voor elkaar! en Op een ander been gezet.
Het is schitterend weer op 3 september als ik aankom op de Apenheul om deel te nemen aan de familiedag ‘KorterMaarKrachtig-voor elkaar!’ en Op een ander been gezet’.
Direct valt mij de vrolijke en levendige sfeer op. Ik voel mij zeer welkom als Harry Dietz mij ontvangt.

Het I-Team bij Voorall opperde het idee om samen te werken met KorterMaarKrachtig-voor elkaar! Bij een behoeftepeiling naar technische hulpmiddelen voor thuis. Enthousiast staat Harry Dietz daar meteen voor open. Als eerste stap in onze samenwerking nodigt Harry mij uit voor de familiedag om een indruk te krijgen van de ervaringen en beleving van mensen die een amputatie hebben meegemaakt. En ook om meer te weten over de organisatie.

Lees meer>


0 foto energie toeslag

Energietoeslag wel degelijk ook voor wooninitiatieven 
Iedereen weet het (hopelijk) zo langzamerhand wel: huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een energietoeslag krijgen om de hogere energierekening te betalen. Bewoners van wooninitiatieven kopen hun zorg in via een persoonsgebonden budget (pgb), maar betalen uit hun eigen inkomen huur en energiekosten voor hun woonruimte. Ook zij hebben dus te maken met stijgende energierekeningen en moeten in aanmerking komen voor energietoeslag. Maar zo eenvoudig blijkt het weer niet te liggen. Bij sommige gemeenten is hierover verwarring ontstaan.

Lees meer>


 
 

Colofon

‘Voorall(e) Hagenaars’ is een uitgave van Voorall en verschijnt tien keer per jaar. 

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.

Redactie: Tillie van Wijk
Eindredactie: Wim Carabain
Vormgeving: MatGlas Ontwerpbureau, Jan Bakker

Contactgegevens:
Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl
www.voorall.nl

picture

 
 
 
   
 
 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden