Voorall streeft ernaar dat ook mensen met een beperking zo lang mogelijk kunnen meedoen aan het dagelijkse leven. Wij verwachten dat innovatieve ontwikkelingen de komende jaren daarbij gaan helpen, bijvoorbeeld om langer thuis te blijven wonen. Maar ook dat nieuwe technologieën op straat, het openbaar vervoer en (openbare) gebouwen de veiligheid en toegankelijkheid voor mensen met een beperking zullen verbeteren. Om goed op die ontwikkelingen te kunnen inspelen heeft Voorall een innovatie- en inspiratieteam in het leven geroepen: het I-team.

Ervaringsdeskundigen

Het I-team bestaat uit zes ervaringsdeskundigen met interesse in - of een achtergrond in - techniek. Zij hebben een visuele- of mobiliteitsbeperking of zijn vrijwilliger. De vrijwilligers hebben veel ervaring op het gebied van toegankelijkheid in de openbare ruimte. Het I-team werkt aan twee speerpunten: technologie voor thuis; en technologie in de openbare ruimte.

Interesse?

Wil jij meewerken aan de verdere ontwikkeling van (technische-) hulpmiddelen en innovatieve toepassingen voor thuis en voor de openbare ruimte? Lees hieronder wat het I-team doet en stuur, als je geïnteresseerd bent, een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Technologie voor thuis

Allerlei technische hulpmiddelen kunnen de zelfstandigheid thuis ondersteunen, neem Google Home bijvoorbeeld. Maar die hulpmiddelen zijn nog niet voldoende bekend. Daarom werken wij er samen met de Gemeente Den Haag en Yes!Delft aan om er meer bekendheid aan te geven.

· We geven advies over de vormgeving van de campagne www.technologievoorthuis.nl.

  • We delen ervaringen met het gebruik van technologie op bovengenoemde website en in groepsgesprekken in de stad.
  • We werken mee aan Demo-dagen, waarop startende ondernemingen hun innovatieve producten demonstreren. Voor mensen met een beperking een uitgelezen kans om deze producten uit te proberen.

Technologie in de openbare ruimte

Toegankelijkheid van de openbare ruimte is al geholpen met fysieke aanpassingen zoals waarschuwingsmarkeringen (noppen-tegels) en blinden-geleide-lijnen. Daarnaast biedt technologie aanvullende mogelijkheden om de toegankelijkheid verder te verbeteren. Laat bijvoorbeeld stoplichten en deuren van openbare gebouwen reageren op iemand die daarbij hulp nodig heeft.

Het I-team heeft het gebied Centraal Station, cultuurgebouw Amare, Stadhuis tot speerpunt gekozen. Daarbinnen onderzoekt het ook hoe innovaties kunnen helpen om  de complexe kruisingen Spui/Grote Marktstraat/Kalvermarkt veilig te benaderen en over te steken. Dat doen we op de volgende manieren:

  • We geven advies aan de gemeente,
  • zorgen dat we op de hoogte blijven van ontwikkelingen op technologisch gebied,
  • onderhouden contact met bedrijven, en
  • testen innovatieve technologie

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer