Zelfstandig en gemakkelijk kunnen reizen met tram, bus of RandstadRail, ook als je een beperking hebt. Dat stimuleert Voorall. Daarom dringen wij voortdurend aan op toegankelijkheid van het openbaar vervoer, zodat zoveel mogelijk mensen met een beperking er goed en veilig gebruik van kunnen maken. Hoe meer mensen dat zijn, hoe kleiner de groep die afhankelijk is van het ‘doelgroepenvervoer’, zoals de taxibus en regiotaxi. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Voorall een projectgroep ‘Toegankelijk openbaar vervoer’.

Meehelpen in de projectgroep

Voor deze projectgroep zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Ervaringsdeskundigen met of zonder beperking, die willen meehelpen testen uit te voeren en adviezen te geven over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Is het iets voor jou?

Wat doet de projectgroep?

  • Zij heeft meerdere overleggen per jaar samen met organisaties als HTM en Metrocov om de belangen van mensen met een beperking te behartigen.
  • Zij test ov-plekken als bushaltes, tramhaltes, metrostations etc. op toegankelijkheid voor mensen met een beperking.
  • En zij geeft adviezen uit over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in Den Haag.

Aanmelden

Je bent ongeveer 2 uur per week bezig als lid van deze projectgroep. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De testen en adviezen die zijn uitgevoerd door de projectgroep vind je hier.

 

Contact

Van Diemenstraat 196
2518 VH Den Haag
070 365 52 88
info@voorall.nl

 

Blijf op de hoogte!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer